Now Reading:
Prvi je razred na području Krapinsko-zagorske županije ove godine upisalo 1.157 djece – zamjenica župana Jasna Petek obišla osnovnu školu u Zaboku
Full Article 3 minutes read

Prvi je razred na području Krapinsko-zagorske županije ove godine upisalo 1.157 djece – zamjenica župana Jasna Petek obišla osnovnu školu u Zaboku

oš zabok

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek je u ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine – na prvi dan škole, obišla Osnovnu školu Ksavera Šandora Gjalski Zabok.

Osnovnu škola K.Š.  Gjalski u Zaboku pohađa 736 učenika, a velik dio njih je na početku nove školske godine pozdravila i zamjenica župana Jasna Petek. „Puno je školaraca i školarki koji kreću u novu školsku godinu, ove godine u Krapinsko-zagorskoj županiji imamo oko 9.400 učenika u osnovnim i 4.400 u srednjim školama. Drago mi je što sam ovdje u Zaboku vidjela da zaista s nestrpljenjem djeca očekuju prvi školski dan, to znači da su željna znanja, novih iskustava i spoznaja, a da bi zaista bili sretni, zadovoljni i uspješni u školi, neophodni su stručni zadovoljni i motivirani učitelji i učiteljice. Stoga se nadam da će se ove školske godine i za njih dogoditi pozitivan pomak u pregovorima s Vladom, a to je valoriziranje njihovog rada, jer je budućnost obrazovanja i škole za život, bez obzira na sve materijalne uvjete i opremljenost škola, u rukama učiteljica i učitelja. Svima u našoj Krapinsko – zagorskoj županiji, djeci, učiteljicama, učiteljima, roditeljima, pa i baka i dedama, želim uspješnu novu školsku godinu“ – rekla je zamjenica župana Jasna Petek. Prvi je razred na području Krapinsko-zagorske županije ove godine upisalo 1.157 djece, odnosno 74 više nego prošle godine.

Male đake su pozdravili i ravnatelj škole Tomislav Palanović te zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek, koja je ovom prilikom istaknula kako Grad Zabok kroz razne programe sufinancira školu i iznad standarda. „Financiramo dvije učiteljice u dnevnom boravku, sufinanciramo školu plivanja, Novigradsko proljeće, a sudjelujemo financijski i na raznim infrastrukturnim zahvatima u školi“ – istaknula je zamjenica gradonačelnika Đurek.

www.sjever.hr/kzz.hr 09.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.