Now Reading:
Potpisani ugovori s korisnicima potpora za samozapošljavanje – Kolar: Ovo je samo kockica u mozaiku kako bi se Krapinsko-zagorska županija pozicionirala kao županija znanja
Full Article 3 minutes read

Potpisani ugovori s korisnicima potpora za samozapošljavanje – Kolar: Ovo je samo kockica u mozaiku kako bi se Krapinsko-zagorska županija pozicionirala kao županija znanja

ugovori samozapošljavanje

U prostorijama Krapinsko-zagorske županije, danas, 09. rujna, potpisani su ugovori sa korisnicima koji su ostvarili pravo na potpore za samozapošljavanje. U Proračunu Županije za 2019. godinu osigurano je 700.000,00 kn za dodjelu bespovratne potpore temeljem ovog Programa, a sredstva su osigurana iz projekta ENTER, UP.01.3.1.01., financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali. Najviši iznos potpore koji se jednokratno može dodijeliti korisniku je 70.000,00 kuna.

Pročelnica za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić izjavila je kako je cilj ovog programa bio potaknuti mlade osobe i osobe koje su teže zapošljive da pokrenu vlastitu tvrtku ili obrt. “Uz sam natječaj koji je krenuo u travnju ove godine, natječaj je otvoren do kolovoza 2020. godine i preko natječaja osigurano je sveukupno 700 tiuća kuna. Maksimalan iznos koji korisnici mogu dobiti je 70 tisuća kuna i današnje troje potpisinika su ostvarili maksimalan iznos potpore kako bi pokrenuli svoju samostalnu poduzetničku aktivnost. Aktivnoti koje se sufinanciraju su plaćanje doprinosa kroz godinu dana, opremanje prostora, kupnja opreme.”, rekla je Sanja Mihovilić.

“Zagorska razvojna agencija nositelj je projekta Enter koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u 100 postotnom iznosu. Sam projekt usmjeren je na jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje i zbog toga veliki udio projekta i sredstava namijenjen je aktivnostima jačanja kompetencija nezaposlenih osoba”, izjavila je Karolina Barilar, ravnateljica Zagorske razvojne agencije.

“Županija ne otvara nova radna mjesta, ali stvara uvjete kako bi se oni mogli otvoriti. Ovim mladim ljudima, uz bespovratna sredstva koja su dobili za pokretanje vlastitog biznisa, dano je i mentorstvo u obliku mreže mentora, poslovnih anđela, sa kojima će se moći u bilo kojem trenutku konzultirati vezano za razvijanje svoga posla. Za ovu godinu planirana su sredstva za desetak mladih novih obrtnika i do kraja kolovoza iduće godine vjerujem da ćemo podijeliti sva planirana sredstva i sve ove mjere rade se u cilju kako bi se Krapinsko-zagorska županija pozicionirala kao županija znanja”, izjavio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Valentina Leško, Marina Pospiš i Aleksandar Piljek troje su današnjih potpisnika Ugovora koji su ostvarili prava na bespovratna sredstva u iznosu od 70 tisuća kuna.

m.sopek/sjever.hr 09.9.2019.

Input your search keywords and press Enter.