Now Reading:
Predsjednica Kolinda iz srca Zagorja prvašićima zaželjela sretan prvi dan u školi! U Mariju Bistricu stigao i zagrebački gradonačelnik Bandić
Full Article 2 minutes read

Predsjednica Kolinda iz srca Zagorja prvašićima zaželjela sretan prvi dan u školi! U Mariju Bistricu stigao i zagrebački gradonačelnik Bandić

Predsjednica RH-a Kolinda Grabar Kitarović čestitala je danas u Mariji Bistrici svim vjernicima blagdan Male Gospe nakon što je bila na središnjem misnom slavlju 288. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj. Osim što je vjernicima čestitala blagdan osnovnoškolcima, posebice onima koji sutra kreću u prvi razred, poželjela je sretan prvi dan u školi i puno uspjeha.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poručio je u propovijedi da stavljanjem Boga na prvo mjesto odnosi među ljudima, naročito oni obiteljski postaju snažni. Kazao je kako u kulturi koja neodgovorno pokazuje bahatost prema otajstvu života, prema stvorenom svijetu biblijski nas pisac upućuje na Duha Svetoga čijom je snagom stvoren svijet i čovjek i koji nam pokazuje vrijednost, ljepotu, ali i granice i najsloženijih suvremenih znanosti. Podsjetio je i na događaj od prije 25 godina, odnosno prvi dolazak pape Ivana Pavla II u Hrvatsku.

-U ovom dragom nam svetištu spominjemo se našeg prijatelja, zagovornika i hodočasnika Ivana Pavla II. jer se upravo ovih dana napunja 25 godina od njegovog prvog dolaska u Hrvatsku prigodom proslave 900.obljetnice Zagrebačke biskupije. Hrvatski narod i država duguju trajnu zahvalnost sv. Ivanu Pavlu II. jer je dizao glas za obranu ljudskih i narodnih prava kada su drugi šutjeli prepuštajući nas sudbini trenutačnih moćnika – rekao je nadbiskup Bozanić. Dobar dio propovijedi posvetio je i mladima najavljujući Susret hrvatske katoličke mladeži u svibnju iduće godine u Zagrebu.

s.kalajdžija/sjever.hr 08.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.