Now Reading:
Dođite u Čakovec na Zrinski ART i 3FF festival alternative
Full Article 3 minutes read

Dođite u Čakovec na Zrinski ART i 3FF festival alternative

festival

Na nekoliko lokacija u čakovečkom Perivoju Zrinskih, danas počinju Zrinski ART i 3FF festival alternative. Kako su danas najavili organizatori, sve je spremno za tri dana likovne, glazbene i plesne umjetnosti, a ovogodišnji program biti će u znaku 50. obljetnice Woodstocka.
Četvrto izdanje Zrinski ART festivala predstavio je njegov idejni začetnik i direktor Damir Klaić Ključ, uz povjesničarku umjetnosti Blanku Hlevnjak te voditeljicu Studija suvremenog plesa Teuta, Nikolinu Mekovec.

U Čakovec je tako stiglo stotinjak likovnih, glazbenih i plesnih umjetnika, sudionika programa, a prema već uhodanom receptu, izložbeni dio prostirat će se unutar Starog grada Zrinski, ali i u njegovoj okolici, dok će plesni performance pod nazivom „Neprekinuti pjev ptica“, Teuta izvesti na sutrašnjem otvorenju u tzv. malom jezeru kraj palače Zrinski. I ove godine, festival je međunarodnog karaktera, sa sudionicima iz nekoliko zemalja, a osim Woodstocka, bavi se i temom zaštite okoliša, točnije borbom protiv korištenja plastike.

S druge strane, 3FF festival, u organizaciji istoimene Udruge te Centra za mlade, u dva će dana ponuditi bogat glazbeni program alternativne glazbe, s već etabliranim bendovima, ali i novim nadama koje svoju prvu priliku pred publikom, traže upravo putem sličnih događanja. Tina Čatlaić i Tena Vrzan su najavile kako će osim u besplatnim koncertima, posjetitelji moći uživati i u besplatnim obrocima koje će za njih spremati poznati majstori kuhinje, Marko Palfi, Matija Bogdan, Matija Pavlic i Domagoj Jakopović Ribafish. Posjetitelji imaju i mogućnost spavanja u Prostoru, a tu je i niz popratnih sadržaja Festivala, poput dječjih radionica, košarkaškog turnira te projekcije filmova mladih autora.

Iako će se radovi umjetnika moći razgledati već od jutarnjih sati, svečano otvorenje je zakazano 19:30, na Trgu Republike kod instalacije „Zaboravljene emocije“, autora Hrvoja Dumančića.

Grad Čakovec podupire održavanje ovog urbanog festivala kojim se zatvaraju ljetna događanja u gradu, pa je tako i ove godine za oba festivala osigurao financijsku potporu.

www.sjever.hr 06.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.