Now Reading:
Povorka starih zanata i običaja i ove godine središnja proslava Dana turizma u Svetom Martinu na Muri
Full Article 3 minutes read

Povorka starih zanata i običaja i ove godine središnja proslava Dana turizma u Svetom Martinu na Muri

sveti martin na muri

Svake godine tijekom ljetnih mjeseci Sveti Martin na Muri postaje mjesto dobre zabave i raznovrsnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja u Međimurju. Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, u partnerstvu s Općinom i tamošnjim udrugama i ove je godine priredila manifestaciju Dani turizma, čiji bogat program traje od 7. srpnja do 25. kolovoza 2019. Središnji je događaj tradicionalna Povorka starih običaja i zanata koja ove godine obilježava pola stoljeća postojanja.

Mortinski svati, dravski ribiči, lovci, vožari, Peklenički Peklari – samo su neki od predstavnika starih zanata koji su u povorci prodefilirali centrom Svetog Martina na Muri u nedjelju, 11. kolovoza 2019. Svatko od njih ukratko se predstavio voditelju Stanku Perčiću, poznatijem kao Svetomartinski Vanjček, ali i brojnoj publici kojoj nisu smetale ni visoke temperature. Načelnik Općine Sveti Martin na Muri i predsjednik Turističke zajednice Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, uz prisustvo zamjenika župana Međimurske županije, Josipa Grivca, svakome od sudionika podijelio je zahvalnicu kao znak pažnje. Iskoristio je priliku da javno zahvali svima koji sudjeluju u brojnim manifestacijama koje se tijekom godine održavaju u najsjevernijoj općini, kao i mještanima koji pažljivo uređuju svoje okućnice koje izazivaju divljenje kod brojnih turista koji ovdje borave.

Zamjenik župana Grivec posebno se osvrnuo na Povorku te je pohvalio činjenicu da se njeguje tradicija što je itekako važno za čuvanje identiteta, a prema njegovim riječima, ovo je samo još jedan u nizu izvrsnih turističkih proizvoda koje nudi najsjeverniji hrvatski biser – općina Sveti Martin na Muri.

Toplice LifeClass Terme Sveti Martin generator su turizma u općini Sveti Martin na Muri koja je u 2018. godini bila treća destinacija po posjećenosti na kontinentu, odmah iza grada Zagreba i Plitvičkih jezera. Dobar trend nastavlja se i ove godine, a Sveti Martin na Muri u utrci je za titulu najuspješnije zdravstvene destinacije u Hrvatskoj. Turiste privlači i seoski turizam, a vrlo su tražene kuće za odmor i privatni pansioni koji su zajedno s Termama Sveti Martin do 25. srpnja ove godine ostvarile 80.000 noćenja.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr 12.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.