Now Reading:
Danas još sunčano i vruće, a sutra već stiže velika promjena
Full Article 2 minutes read

Danas još sunčano i vruće, a sutra već stiže velika promjena

ljeto

Prema prognozi DHMZ-a danas će prevladavati sunčano i u većini krajeva vruće, u unutrašnjosti i sparno. U središnjim i gorskim predjelima će tijekom ranog jutra biti jačih razvoja oblaka uz lokalne pljuskove s grmljavinom, a u gorju i unutrašnjosti Istre mogući su ponovno poslijepodne. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će ujutro puhati slaba, na sjevernom dijelu i umjerena bura, a potom zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 21 i 25, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 33 °C.

Biometeorološke prilike će uglavnom biti slične kao prethodnog dana. No, mjestimično bi osobito starija populacija i kronični bolesnici mogli imati nešto veće poteškoće uzrokovane vremenom, ponajviše sparinom. Stoga iz DHMZ-a upozoravaju na prilagođavanje terapije težim vremenskim uvjetima. I dalje se svima preporuča izbjegavanje izlazaka i većih napora u najtoplijem dijelu dana, te uzimanje dovoljno tekućine i lagana prehrana.

U petak nestabilno uz naoblačenje i česte pljuskove s grmljavinom, najprije u zapadnim područjima, a poslijepodne posvuda. Lokalno pljuskovi mogu biti izraženiji. U subotu razvedravanje i postupna stabilizacija, no još je i u nedjelju moguć poneki pljusak u unutrašnjosti. Vjetar na kopnu većinom slab, u petak i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će nakon prolaznog juga u subotu zapuhati umjerena bura i sjeverozapadnjak. U unutrašnjosti malo svježije.

n.kalajdžija/sjever.hr/DHMZ 01.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.