Now Reading:
GRADILIŠTA PO ZAGREBU: Počeli radovi na sanaciji sjevernoga kolnika Aleje Bologne, otvorene rekonstruirane ulice u centru grada
Full Article 3 minutes read

GRADILIŠTA PO ZAGREBU: Počeli radovi na sanaciji sjevernoga kolnika Aleje Bologne, otvorene rekonstruirane ulice u centru grada

bandić

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je u ponedjeljak Aleju Bologne u kojoj započinju radovi na sanaciji sjevernoga kolnika, od ulice Prigornica do Aleje Seljačke bune u duljini od 1 400 metara.

U idućih pet dana izvršit ćemo kompletnu obnovu asfalta na površini od 10 tisuća kvadrata, ugradit ćemo dva nova sloja asfalta, slivničke rešetke će biti zamijenjene, postavit ćemo nove rubnjake te iscrtati novu horizontalnu signalizaciju. Vrijednost radova je oko 2 milijuna kuna, a otvorenje ove dionice Aleje Bologne očekujemo u petak, rekao je Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković.

Zahvaljujući građanima na razumijevanju dok traju radovi, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je trenutno u Zagrebu oko 320 otvorenih gradilišta. Građani polako idu na godišnje odmore, a naše ekipe marljivo rade diljem Zagreba. Idući tjedan ću se sastati s čelnicima podružnice Zagrebačke ceste na temu dizanja koeficijenata ljudima koji rade na cestama. Moramo nagraditi naše radnike jer svaki dan rade u teškim uvjetima i na velikim vrućinama, zaslužili su povišice, poručio je gradonačelnik. 

Također, Gradonačelik Milan Bandić, sa suradnicima, pustio je u promet, rekonstruirane Medulićevu i Nazorovu ulicu.

Radovi na Medulićevoj ulici, koji su započeli 11. srpnja, obuhvatili su sanaciju kolnika u dužini 300m, od Prilaza Gjure Deželića do Ilice. Vrijednost tih radova iznosila je 500 tisuća kuna. Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković naglasio je da je izvršena kompletna obnova Medulićeve, izvršena je sanacija prijekopa, isfrezan je stari asfalt površine 1800m, ugrađena su dva nova sloja asfalta, na što je utrošeno oko 750t asfalta, popravljeni su rubnjaci, zamijenjeni stari poklopci te je obnovljena horizontalna signalizacija.

Rekonstrukcija Nazorove je također obuhvaćala sanaciju kolnika, u dužini 1400m, od Britanskog trga do Tuškanca. Radovi su započeli 8. srpnja, a vrijednost je 1,7 milijuna kuna. 
Rekonstrukcija ove ulice je također iz ljetnog programa radova, rekao je Turković dodavši kako su i ovdje izvršeni radovi frezanja asfaltnog zastora, ugrađena su dva sloja asfalta, nosivi i habajući, ukupno 2300t. Zamijenjeni su kanalski poklopci i slivničke rešetke, njih oko 80, popravljeni su oštećeni betonski rubnjaci i iscrtana je horizontalna signalizacija. 

Tekst i foto Grad Zagreb 22.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.