Now Reading:
Teže zapošljive osobe uskoro lakše do posla u Krapinsko-zagorskoj županiji
Full Article 3 minutes read

Teže zapošljive osobe uskoro lakše do posla u Krapinsko-zagorskoj županiji

kuhar

U Zaboku je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt Edukacijom ranjivih skupina do zaposlenja u turizmu i ugostiteljstvu, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a kojeg s partnerima provodi Učilište Piramida znanja.

Projekt Edukacijom ranjivih skupina do zaposlenja u turizmu i ugostiteljstvu financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.639.868,44 kn. Projektom će se tijekom sljedećih 20 mjeseci razviti i provesti četiri inovativna programa obrazovanja – programi osposobljavanja za kuhara/icu i sobara/icu posebno prilagođeni za osobe s invaliditetom te program za voditelja/icu osoba si invaliditetom, kao i program obrazovanja predavača i mentora s ciljem jačanja njihovih stručnih kompetencija u području turizma i ugostiteljstva, jačanja metodičko-didaktičkih vještina i vještina pristupa osobama s invaliditetom.

Na predstavljanju projekta bila je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula: „Nama u Krapinsko-zagorskoj županiji, koji smo orijentirani na onu istinsku inkluziju osoba s invaliditetom je ovakav projekt zaista hvalevrijedan. Osobe s invaliditetom, da bi imale osjećaj integriranosti u zajednicu, moraju osjećati da su im pristupačni i dostupni sadržaji i usluge te da zapravo znamo s njima komunicirati, osobito s onima koji imaju poteškoće u komunikaciji. Također ističem da nam je turizam bitan tijekom cijele godine, što podrazumijeva razvoj posebnih grana poput zdravstvenog ili ovdje spomenutog socijalnog turizma. Ovi inovativni programi su dobrodošli te će sigurno biti onih koji će slijediti Vaš primjer“ – istaknula je zamjenica župana za društvene djelatnosti.

Kroz edukaciju će biti obuhvaćene 44 nezaposlene osobe mlađe od 25 godina, starije od 54 i osobe s invaliditetom, kao i 10 stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora. Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina kao partner na projektu sudjelovati će u odabiru polaznika programa osposobljavanja te u analizi i procjeni potreba poslodavaca u sektoru turizma i ugostiteljstva na području KZŽ. Toplice Hotel i Bluesun Hotel Kaj sudjelovati će na projektu kao partneri kod kojih će se provoditi praktični dio programa osposobljavanja. Oba partnera sudjelovati će u osmišljavanju metodologije za praktični rad polaznika programa osposobljavanja i sudjelovati u programu obrazovanja namijenjenom edukaciji mentora.

www.sjever.hr 17.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.