Now Reading:
Posavec opet “udara” i poručuje: “HNS mora napustiti HDZ prije rekonstrukcije Vlade”
Full Article 2 minutes read

Posavec opet “udara” i poručuje: “HNS mora napustiti HDZ prije rekonstrukcije Vlade”

posavec štromar

Premijer Andrej Plenković u novim je problemima uoči najavljene rekonstrukcije Vlade, a probleme mu stvara koalicijski partner HNS koji ima šest zastupnika u saborskom klubu i bez kojeg vjerojatno ne bi prošlo niti izglasavanje novih ministara i rekonstrukcija Vlade.
Naime, Matija Posavec, HNS-ov međimurski župan i jedan od onih kojeg mnogi vide na čelu HNS-a nakon odlaska Ivana Vrdoljaka, za 24sata je potvrdio da traži sjednicu predsjedništva i Središnjeg odbora stranke prije nego što Plenković uopće predloži nove ministre. Na njoj bi trebali raspraviti i o tome da napuste vladajuću koaliciju koja je za Posavca postala besmislena.

– Moramo biti puno ozbiljniji i odgovorniji s obzirom na sve što se događa. Moramo zauzeti jasnije i čvršće stavove o tome kako ministarske afere opterećuju rad Vlade koja ne može ovisit o nekim ‘žetončićima’ u Saboru. Mi ne znamo niti tko čini parlamentarnu većinu. Pa zato ne smijemo više gubiti vrijeme i čekati kao tehnička Vlada zadnju godinu mandata da se sve pročisti. Parlamentarni izbori trebaju biti najesen. Nova Vlada se stigne formirati do presjedanja Europskom unijom na početku 2020. godine. Sada Vlada i vladajuća većina funkcionira kao raštimani orkestar – rekao je Posavec za 24sata.
On se već ispričao za koaliciju sa HDZ-om biračima, ali stranka je preko toga prešla i rekla da je to njegov stav. Sada njegov zahtjev vjerojatno znači to da ili će HNS napustiti koaliciju ili će Posavec napustiti HNS ako odbiju njegov prijedlog.

www.sjever.hr/24 sata 17.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.