Now Reading:
CIJENE I DALJE RASTU: Stanovi u Zagrebu i Varaždinu sve skuplji, Bjelovar i dalje među najjeftinijima u Hrvatskoj
Full Article 3 minutes read

CIJENE I DALJE RASTU: Stanovi u Zagrebu i Varaždinu sve skuplji, Bjelovar i dalje među najjeftinijima u Hrvatskoj

zagreb stan

Lipanjske cijene stanova koji se prodaju putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com bilježe porast od 0,2 posto na mjesečnoj, te 5,3 posto na godišnjoj razini.

Najveći rast u odnosu na prošlu godinu u lipnju je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, zabilježen u Puli gdje su cijene bile 13,2 posto više, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 1756 eura.
Gotovo 12 posto skuplji no lani bili su stanovi u Šibeniku koji su u lipnju u prosjeku oglašavani po 2143 eura. Oglašavana cijena senjskih kvadrata, 1636 eura, za 11,1 posto je viša od one iz istog mjeseca lani.
Godišnji porast vrijednosti u visini od 10 posto zabilježen je u Splitu u kojem se za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 2975 eura, te u Zadru u kojem su stanovi oglašavani po 2262 eura po kvadratu.
Rijeka, Umag i Opatija bilježe godišnji porast od oko 6 posto. Prosječna tražena cijena kvadrata stana u Rijeci je iznosila 1515 eura, u Umagu 2161 euro, a u Opatiji čak 3148 eura.
Najskuplji je i dalje ostao Dubrovnik s cijenom od 3810 eura po metru kvadratnom, no navedeni je iznos ipak manji no lani, a razlika iznosi 1,4 posto.

Najskuplji grad u unutrašnjosti, ali ujedno i najtraženiji po pitanju stanova za prodaju i dalje je Zagreb. Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako je prosječna oglašavana cijena zagrebačkih stanova u lipnju bila 8,8 posto viša no u istom mjesecu lani, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 2010 eura.
Varaždinu su cijene, u odnosu na prošlu godinu, porasle za 5,5 posto i iznosile 1175 eura po kvadratu.
U drugim gradovima na tom dijelu zemlje prosječne oglašavane cijene kvadratnog metra nisu bile više od 1000 eura. Tako je, primjerice, cijena kvadrata stana na području Osijeka u prosjeku iznosila 979 eura, u Slavonskome Brodu 826 eura, a u Bjelovaru 705 eura.

www.sjever.hr/Crozilla.com 17.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.