Now Reading:
Vijećnici u Lepoglavi zadovoljni radom javnih ustanova. Prihvaćena sva financijska izvješća
Full Article 5 minutes read

Vijećnici u Lepoglavi zadovoljni radom javnih ustanova. Prihvaćena sva financijska izvješća

Izvješća p poslovanju javnih ustanova s područja Grada Lepoglave, za proteklu godinu, bila su središnja teme sinoćnje sjednice lepoglavskog Gradskog vijeća. Sva izvješća dobila su zeleno svjetlo, a vijećnici su većino zadovoljni i radom ali i financijskim rezultatima.

Između ostalog prihvaćeno je izvješće Turistička zajednica grada Lepoglave koja je u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. ostvarila prihode u iznosu od 344 114 kuna, dok su rashodi iznosili 359 379 kuna te manjak u odnosu na prihod iznosi 15 265 kuna.

-U spomenutom je razdoblju TZ grada Lepoglave zabilježila 915 dolazaka stranih i domaćih gostiju i 1741 noćenje. Od stranih gostiju zabilježen je posjet iz BIH, Češke, Njemačke, Slovenije, Poljske, Australije, Srbije, Švedske, Švicarske i Austrije. Ukupno 427 dolazaka i 754 noćenja. Domaći gosti bili su najbrojniji iz grada Zagreba, Varaždinske županije, Požeško-slavnoske županije, Primorsko – goranske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Ostvareno je 488 dolazaka i 987 noćenja – navodi se u izvješću.

Što se tiče manifestacija, TZ grada Lepoglave u suradnji s Odredom izviđača Lepoglave tradicionalno je organizirala Fašnik u Lepoglavi koji je ostvario prihod od 10 000 kuna, dok je rashod iznosio 10 832 kune. Osim Fašnika u Lepoglavi tu su i Lepoglavski dani za koje je protekle godine Grad Lepoglava izdvojio prihod od 10 000 kuna dok je rashod bio 12 091 kuna.

Drugi po redu Međunarodni festival čipke održan je u rujnu prošle godine pod temom Čipka i dizajna, a zemlja partner bila je Talijanska Republika. Osim izložaba domaih i stranih čipki, održane su brojne radionice, a festival je ujedno i nositelj oznake Remarkable festival za 2017/2018. godinu čime se jamči kvaliteta i značajan utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Prihod od Grada Lepoglave iznosio je 53 000 kuna, od HTZ-a 20 000 kuna i od sponzorstava 22 000 kuna što je ukupno 95 000 kuna. Rasgod je iznosio 93 314 kuna. Za Božićni koncert prihod od Grada Lepoglave iznosio je 20 000 kuna, dok je rashod bio nešto veći, 23 745 kuna. TZ grada Lepoglave osmislila je i neke nove proizvode kao što je projekt Nova dimenzija lepoglavske čipke kojim se modernizirao način prezentacije lepoglavske čipke. To je podrazumijevalo uređenje izložbenog prostora, a izložba je opremljena zidnim i visećim panelima i trenutno je smještena u čitaonici Doma kulture. Prihod za navedene potrebe od Grada Lepoglave iznosio je 2 000 kuna, a rashod je bio 2002 kune.

Kroz projekt Ravna gora napravljena je informativna tabla o samom lokalitetu za što je bio potreban iznos od 11 500 kuna što će se amortizirati kroz naredna razdoblja kao prihod. Za nevedeni projekt dobivena su sredstva od 9 000 kuna.

TKIC – Turističko kulturno informativni centar je u 2018. godini proveo niz projekata u ukupnoj vrijednosti od 24 milijuna kuna, dok dobivena sredstva iz tih projekata iznose nešto više od 19 milijuna kuna. Iako su vijećnici iz redova HSS-a imali primjedbe i nisu podržali izvješće svi ostali vijećnici glasali su za izvješće. Inače, HSS-ovi vijećnici zajedno s nezavisnim vijećnikom imali su pojedine prigovore i uskratili su svoj glas izvješćima izuzev kod rada Turističke zajednice čije je izvješće prihvaćeno jednoglasno. Što se tiče konkretno rada TKIC-a vidljivo je da su na svojim uslugama, odnosno svojim vlastitim radom, uprihodili i više od planiranog iznosa.

Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave u 2018. godini ostvarila je prihode u iznosu od 865 060, dok su rashodi iznosili 850 688 kuna čime je ostvaren višak prihoda od 14 372 kune. Planovi adaptacije sportskih objekata obuhvatili su sportske terene, odnosno objekt na sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi u ukupnoj vrijendosti radova od 365 625 kuna, a od HNS-a je traženo 292 500 kuna. Tu je i sanacija travnjaka glavng nogometnog igrališta te je Gradsko vijeće donijelo odluku o financiranju sanacije u iznosu od 500 000 kuna, a realizacija slijedi u 2019. godini.

Prihvaćen je i Izvještaj o finacijskom poslovanju Dječjeg vrtića kojeg je u narednom razdoblju očekuju dogradnja objekta zbog čega će se uskoro vrtić privremeno preseliti u u zgradu bivšeg župnog ureda. Poslovi koji će uskoro krenuti obuhvatit će sanaciju, adaptaciju i nadogradnju vrtićke zgrade, izgradnju pomoćne zgrade odnosno garaže, kućne radionice i spremišta te opremanje vrtićkog prostora. Zahvaljujući tim zahvatima, sadašnja površina vrtića od 1450 kvadratnih metara povećat će se za 300 kvadrata.

s.kalajdžija/sjever.hr 16.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.