Now Reading:
U malenoj općini u Varaždinskoj županiji u tijeku najveća investiciju unatrag desetak godina vrijedna 8,9 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

U malenoj općini u Varaždinskoj županiji u tijeku najveća investiciju unatrag desetak godina vrijedna 8,9 milijuna kuna

visoko

U tijeku je jedna od najvećih investicija unazad više godina na području Općine Visoko, a riječ je o rekonstrukciji i prenamjeni dijela objekta Društvenog doma koja je izgrađen daleke 1952. godine. Sama investicija vrijedna je 8,9 milijuna kuna u sklopu koje će se građevinsko-obrtnički i instalaterski radovi, strojarski radovi, elektroinstalaterski radovi.

-Obnovit će se krovište, zamijenit će se već dotrajale instalacije, a obnovit će se i fasada koja će biti energetski učinkovita što će značiti i uštedu energenata. Osim toga, projektom je planirana rekonstrukcija i prenamjena dijela prostorija zgrade koja se sastoji od suterena, prizemlja, prvog kata i neuređenog tavana koji će sada konačno biti stavljen u funkciju – pojasnio je načelnik općine Dragutin Mateković na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Nakon što se Društveni dom uredi u njemu će u puno boljim uvjetima boraviti i raditi zaposlenici Općine, a bolje uvjete imat će i brojne udruge i mještani koji koriste prostore doma.

-U novouređenom domu svoje će prostore naći turističko-kulturno informativni centar EU, sabirni centar za etnološku zbirku, DVD-a Visoko, KUD Braća Radić, Praškocijeve haramije, Športsko-streljačko društvo, Društvo Naša djeca, Udruga umirovljenika, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata višenamjenske dvorane koja će se urediti ovom investicijom – zaključio je Mateković. Zadovoljan investicijom je i nekadašnji načelnik Općine i saborski zastupnik Anđelko Stričak. Podsjetio je da je još 2007, . kada je on obnašao dužnost načelnika, krenula priprema dokumentacije za obnovu doma ali da dosada nije bilo novaca odnosno izvora financiranja za ovakvu investiciju.

-Nakon što je u samom središtu općine uređena škola i izgrađena školska sportska dvorana te obnovljena crkva, nametnulo se i pitanje obnove Doma. Osim obnove doma, što će uljepšati vizuru samog centra Visokog, planira se urediti trg i naravno okoliš cijelog središta mjesta. Na, ovu investiciju čekalo se više od desetak godina i naravno da nas tim više veseli. Nadam se da će po završetku svih aktivnosti ovaj projekt podići kvalitetu života Visočana – kazao je Stričak.

Inače, dio sredstava za obnovu doma, u iznosu od 5,4 milijuna kuna Općina je osigurala preko mjere 7 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020. Ostatak sredstava stići će s nacionalne razine te proračuna općine.

s.kalajdžija/sjever.hr 15.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.