Now Reading:
Župan Koren održao prijem za sudionike 13. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”
Full Article 3 minutes read

Župan Koren održao prijem za sudionike 13. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”

koren folklor

U prostorijama Županijske uprave u subotu je održan svečani prijem za sudionike Dana kulturne baštine i 13. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje” koji se ove godine u tri dan održava u Koprivnici, Križevcima i Legradu. Prijemu župana Darka Korena prisustvovali su i zamjenik župana te predsjednik Organizacijskog odbora Festivala Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Uvodno se sudionicima festivala obratio župan zahvalivši svima na dolasku te čestitao Organizacijskom odboru što je još jednom upriličio festival od iznimnog značaja za promicanje hrvatske kulture.

„Iskreno i od srca vas pozdravljam zaista nam je čast što smo se po 13. puta našli na najznačajnijem međunarodnom kulturno-tradicijskom festivalu na ovom području. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji festivala, nadam se da ste uz našu tradiciju upoznali i znamenitosti i prirodne ljepote naše županije. Veselimo se što ćemo vidjeti folklor, bogate koreografije i plesove te tradiciju naših susjeda, a i mi ćemo kroz folklor ansambala iz naše županije i folklorne skupine naših prijatelja iz Hrvatske također promovirati naše bogatstvo kako bi u vaše krajeve otišli puni dojmova“, napomenuo je župan Koren.

Na prijemu su se predstavili sudionici festivala iz Hrvatske (Folklorni ansambl “Matija Gubec” iz Karlovca i Folklorni ansambl Koprivnica), ansambl iz Republike Češke (Folklorni ansambl “Vsacan”), predstavnici iz Italije (Folklorna grupa Danzerini di Lucinico”), predstavnici iz Austrije ( Jugendvolkstanz und schuplattlergruppe “Fürnitz”) te predstavnici Slovenije (Folklorna skupina kulturnog društva “Podgorci”). Sudionici prijema su ukratko predstavili znamenitosti krajeva iz kojih dolaze te zahvalili Županiji na gostoprimstvu.

Na festivalu u tri dana nastupa preko 240 sudionika iz nekoliko europskih zemalja, a organizatori su Zajednica kulturno – umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije i Folklorni ansambl Koprivnica uz pokroviteljstvo Koprivničko – križevačke županije, saveza Alpe Jadran, Turističke zajednice Koprivničko – križevačke županije, Grada Koprivnice i Općine Legrad.

www.sjever.hr 14.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.