Now Reading:
Župan Koren: ulaganje u prometnu infrastrukturu za dobre i sigurne ceste
Full Article 2 minutes read

Župan Koren: ulaganje u prometnu infrastrukturu za dobre i sigurne ceste

kckzz

Župan Darko Koren u pratnji ravnatelja Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije Dragutina Guzalića i načelnika Općine Peteranec Krešimira Matijašića u petak 12. srpnja obišao je rekonstruiranu dionicu lokalne javne ceste u Općini Peteranec. Ravnatelj Guzalić je župana izvijestio o modelu i dinamici rekonstrukcije te pojasnio kako su radovi izvršeni prema Planu radova pojačanog održavanja cesta za 2019. godinu.

 „Na dijelu  lokalne javne ceste  LC 26154 u ulici Tome Blažeka u Peterancu je obnovljen dotrajao kolnik, tzv. „bitošljunak“, sa bankinama u dužini 700 m. Širina kolnika je 5,2 metra,  a debljina novog nosivo-habajućeg sloja asfalt-betona je 7 centimetra. Ugovorena vrijednost projekta je 263,4 tisuće kuna“, izvijestio je Guzalić.

Župan je izrazio zadovoljstvo izvedbom radova napomenuvši kako je intencija Županije da obnovi što više kilometara cesta koje su pod njenom ingerencijom.

„Ulaganje u prometnu infrastrukturu je od velikog značaja i nastojimo što više aktivnosti provesti upravo u tom pogledu jer smo svjesni što znače dobre i sigurne ceste za stanovništvo. Zahvaljujem svima koji su odradili odličan posao, načelniku Matijašiću i ostalima koji brinu kako bi stanovnici Peteranca imali što bolje uvjete na prometnicama. Županija je na raspolaganju i trudit će se i dalje pomagati“, dodao je župan Koren.

Načelnik Matijašić je pojasnio prometnu problematiku u Općini Peteranec te što se sve poduzima i koji se projekti planiraju kako bi se osigurali adekvatni uvjeti i prometna sigurnost za lokalno stanovništvo.

www.sjever.hr/kckzz.hr 13.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.