Now Reading:
Vaterpolisti imaju odlične uvjete na varaždinskim bazenima, potvrdile reprezentacije na turniru U-20
Full Article 2 minutes read

Vaterpolisti imaju odlične uvjete na varaždinskim bazenima, potvrdile reprezentacije na turniru U-20

vaterpolisti

U petak je u salonu Gradske vijećnice održan prijem za predstavnike U-20 vaterpolskih reprezentacija koje u Varaždinu sudjeluju na međunarodnom turniru.
Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika, primio je predstavnike Grčke, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji od petka do nedjelje sudjeluju na prijateljskom vaterpolskom turniru na varaždinskim bazenima u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Kuvajtu koje će se održati u prosincu.
Avar je istaknuo da je ove godine za sport izdvojeno milijun kuna više te da se potvrđuje da je Varaždin poželjno odredište reprezentacija.

– Naš bazen zadovoljava sve uvjete za organizaciju ovakvog natjecanja, a radit će se i na poboljšanju uvjeta. Destinacija smo koju sportaši, ali i turisti prepoznaju – kazao je zamjenik gradonačelnika.
Delegat turnira Aleksandar Černi istaknuo je da je Varaždin prihvaćen kao kvalitetan grad za organizaciju ovakvih turnira. Spomenuo je uvijek dobar smještaj i bazen koji zadovoljava sve kriterije za vaterpolo. Podsjetio je da se različite uzrasne kategorije hrvatske reprezentacije redovito pripremaju u Varaždinu, a ovo je prvo okupljanje i pripremni turnir reprezentacije U-20 za Svjetsko prvenstvo.

Ravnatelj Gradskih bazena Varaždin Željko Kušter najavio je rekonstrukciju krovišta bazena te proširenje svlačionica kako bi i kriteriji za vrhunske vaterpolske utakmice bili zadovoljeni čime bi grad bio prepoznat ne samo po nogometu i rukometu nego i po vaterpolu. Podsjetio je da tri-četiri hrvatske reprezentacije godišnje dolaze na pripreme u Varaždin.

n.kalajdžija/sjever.hr 13.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.