Now Reading:
Vaterpolisti imaju odlične uvjete na varaždinskim bazenima, potvrdile reprezentacije na turniru U-20
Full Article 2 minutes read

Vaterpolisti imaju odlične uvjete na varaždinskim bazenima, potvrdile reprezentacije na turniru U-20

vaterpolisti

U petak je u salonu Gradske vijećnice održan prijem za predstavnike U-20 vaterpolskih reprezentacija koje u Varaždinu sudjeluju na međunarodnom turniru.
Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika, primio je predstavnike Grčke, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji od petka do nedjelje sudjeluju na prijateljskom vaterpolskom turniru na varaždinskim bazenima u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Kuvajtu koje će se održati u prosincu.
Avar je istaknuo da je ove godine za sport izdvojeno milijun kuna više te da se potvrđuje da je Varaždin poželjno odredište reprezentacija.

– Naš bazen zadovoljava sve uvjete za organizaciju ovakvog natjecanja, a radit će se i na poboljšanju uvjeta. Destinacija smo koju sportaši, ali i turisti prepoznaju – kazao je zamjenik gradonačelnika.
Delegat turnira Aleksandar Černi istaknuo je da je Varaždin prihvaćen kao kvalitetan grad za organizaciju ovakvih turnira. Spomenuo je uvijek dobar smještaj i bazen koji zadovoljava sve kriterije za vaterpolo. Podsjetio je da se različite uzrasne kategorije hrvatske reprezentacije redovito pripremaju u Varaždinu, a ovo je prvo okupljanje i pripremni turnir reprezentacije U-20 za Svjetsko prvenstvo.

Ravnatelj Gradskih bazena Varaždin Željko Kušter najavio je rekonstrukciju krovišta bazena te proširenje svlačionica kako bi i kriteriji za vrhunske vaterpolske utakmice bili zadovoljeni čime bi grad bio prepoznat ne samo po nogometu i rukometu nego i po vaterpolu. Podsjetio je da tri-četiri hrvatske reprezentacije godišnje dolaze na pripreme u Varaždin.

n.kalajdžija/sjever.hr 13.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.