Now Reading:
S OBITELJI NA PLAC Na varaždinskom placu proslavljen vrhunac sezone
Full Article 2 minutes read

S OBITELJI NA PLAC Na varaždinskom placu proslavljen vrhunac sezone

Na placu je vrhunac sezone! Obilježeno je to današnjom manifestacijom ‘S obitelji na plac’ koja je organizirana u čast obilja domaćih sezonskih proizvoda. U ovo doba godine moguće ih je nabaviti po najpristupačnijim cijenama, što je dodatan motiv za posjet placu, čak i onima koji možda nisu redoviti gosti na tržnici.
Uz šarenilo mladog povrća, domaćih šljiva, marelica, trešanja i drugog voća, danas su se na placu predstavile udruge ‘Hajdina’ i ‘Trnovečko srce koje su zorno pokazale što se sve može pripremiti od svježeg sezonskog voća. Članice ovih udruga u pripremi se drže recepata iz bilježnica svojih majki i baka, pa je ovo bila jedinstvena prigoda za kušati slastice koje nas u trenu vrate nekoliko desetljeća unazad, u kuhinje naših starih. Pite i štrukli od jabuka, kolači od trešanja i višanja, voćni muffini, prosta makovnjača, sirne zlevanke s voćem – samo su dio iz njihove današnje ponude.
No osim slatkih ‘zalogajčeka’, danas je na placu priređena posebna poslastica za najmlađe posjetitelje. Klinci, ali i njihovi roditelji, uživali su u nagradnim kvizovima, sudjelovali u kreativnim radionicama, oslikavali lica i osvajali nagrade.
Tako je na prigodan i kreativan način, uz ponudu i zabavu za cijelu obitelj, proslavljen vrhunac sezone na placu. Slijedi još nekoliko ljetnih vikenda, a na sljedeće manifestacije možete računati već krajem kolovoza kada ćemo od vrhunskih majstora na placu učiti kako pripremati zimnicu.

www.sjever.hr/aktualno.hr

13.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.