Now Reading:
Vozači oprez! Od danas do nedjelje policija provodi pojačan nadzor prometa
Full Article 2 minutes read

Vozači oprez! Od danas do nedjelje policija provodi pojačan nadzor prometa

policija alkohol

Tijekom ovog vikenda, danas od 14 sati do 7 sati u ponedjeljak, 15. srpnja,  provodit će se pojačani nadzor prometa, javlja PU Koprivničko-križevačka.

Kako bi se tijekom predstojećeg vikenda spriječilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića, ali i konzumacije drugih opojnih sredstava i lijekova koji negativno utječu na vozačke sposobnosti, ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača odnosno usluge taksi-službe ili javnog prijevoza. Svi sudionici u prometu, odnosno vozači svih vrsta vozila i pješaci, dužni su poštivati značenje prometnih znakova i svjetala semafora kojima se regulira promet na raskrižjima.

Kako bi se tijekom predstojećeg vikenda spriječilo činjenje prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu na cestama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će i tijekom ovog vikenda, od 14 sati u petak, 12. srpnja, do 7 sati u ponedjeljak, 15. srpnja,  provoditi pojačani nadzor prometa.

Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, poštivanju prednosti prolaska, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzoru pravilnog korištenja mobitela, nadzoru mladih vozača, te nadzoru recidivista i vozača bicikala, mopeda i motocikala.

www.sjever.hr 12.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.