Now Reading:
Sveti Petar domaćin 14. natjecanja orača – u tijeku su prijave za edukaciju
Full Article 2 minutes read

Sveti Petar domaćin 14. natjecanja orača – u tijeku su prijave za edukaciju

traktor, oraci

Sljedećeg tjedna, točnije u subotu, 20. srpnja, održat će se 14. natjecanje orača Varaždinske županije. Natjecanje će se održati u Svetom Petru u Općini Mali Bukovec, na parceli Texas OPG-a Krunoslava Mužića, a počet će u 10 sati.

Udruga za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije ovo tradicionalno natjecanje organizira u suradnji s Varaždinskom županijom, Općinom Mali Bukovec i Ministarstvom poljoprivrede.

Iz Udruge pozivaju sve natjecatelje da se prijave na edukaciju orača koja će biti održana uoči natjecanja, 18. i 19. srpnja u poslijepodnevnim satima. Zainteresirane natjecatelje mole da se prijave najkasnije do ponedjeljka, 15. srpnja, na broj 091/488-2972.

Uoči samog natjecanja, 20. srpnja, za sve natjecatelje je obavezno probno oranje s početkom u 8 sati.

Natjecanje će se ponovno održati u dvije kategorije, plugova ravnjaka te plugova premetnjaka, a ocjenjivat će se svaki detalj, od otvaranja prve brazde, preko dubine brazde, složenosti oranja, pa sve do cjelokupnog dojma. Pobjednici će predstavljati Varaždinsku županiju na 17. Državnom natjecanju u oranju koje će u rujnu biti održano u Sunji.

www.sjever.hr/aktualno.hr 12.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.