Now Reading:
Novi vikend, nove gužve!! Evo gdje se očekuju najveći zastoji
Full Article 2 minutes read

Novi vikend, nove gužve!! Evo gdje se očekuju najveći zastoji

promet granica

Nakon prethodnog, prvog vikenda u srpnju, nastavljaju se prometne gužve i ovog vikenda jer će mnogi građani Hrvatske krenuti na odmor, a počinju i praznici u dijelu Nizozemske, Švicarske i Njemačke.

Mnogi turisti iz tih država izabrat će neko od turističkih središta na Jadranu ili će prolaziti kroz Hrvatsku prema odredištima na istoku Europe.

HAK je, stoga, objavio prometnu prognozu.

Gust promet bit će od petka 12. srpnja, pa sve do ponedjeljka, 15. srpnja, a vrhunac gužvi očekuje se tijekom subote, 13. srpnja (04:00 do 17:00 sati), od jutra u smjeru mora, a od podneva u smjeru unutrašnjosti. Tijekom nedjelje, 14. srpnja, jači promet očekuje se u popodnevnim satima u smjeru unutrašnjosti (osobito od 9:00-15:00).

Tijekom petka najveće gužve bit će na graničnim prijelazima sa Slovenijom, te na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka (osobito od 11:00-20:00)

U subotu, najznačajnije zastoje HAK očekuje:

na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira ili Buzina prema naplatnoj postaji Lučko, osobito tijekom subote u jutarnjim i prijepodnevnim satima;

na autocestama A1/A6, između Lučkog i čvora Bosiljevo 2 (oba smjera);

na Istarskom ipsilonu (prema GP-ima Kaštel i Plovanija);

na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Macelj), Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Maljevac, Metković) i Crnom Gorom (Karasovići);

u trajektnim pristaništima prema otocima Cres, Rab, Pag, kao i u trajektnim lukama Zadar i Split.

www.sjever.hr/poslovni.hr 12.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.