Now Reading:
Gradonačelnik Brlek primio roditelje novorođenih Klanjčana
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Brlek primio roditelje novorođenih Klanjčana

bebe klanjec

Gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek održao je u Gradskoj knjižnici sigurno najljepši gradski prijem u ovoj godini. U goste su mu došli mali novorođeni Klanjčani i Klanjčanke sa svojim roditeljima i to njih čak 16 rođeni u prvoj polovici ove godine. Uz gradonačelnika kojem nije silazio osmjeh s lica, mališane su dočekale i ravnateljica Knjižnice Maja Vukina Bogović te predsjednica Društva “Naša djeca” i ravnateljica Dječjeg vrtića “Kesten” Jelena Bašić.

Gradonačelnik je, uz iskrene čestitke i najbolje želje, s posebnom radošću obavijestio roditelje da će ova generacija malih Klanjčana sigurno polaziti novi dječji vrtić u Klanjcu čija izgradnja počinje za mjesec dana, a dovršetak se očekuje krajem iduće godine. Naglasio je i da će do kraja godine Grad Klanjec predati svoju prijavu kako bi dobio status “Grada – prijatelja djece” jer se uistinu trudi ulagati za dobrobit svojih najmlađih sugrađana pa je tako drugi grad u Hrvatskoj po izdvajanju proračunskih sredstava za predškolski odgoj prema broju svojih stanovnika te osmi po izdvajanju za obrazovanje. Predsjednica Društva “Naša djeca” Klanjec Jelena Bašić, uz čestitke u ime DND-a, roditeljima je uručila poklon paket s dječjim potrepštinama, dok je ravnateljica Gradske knjižnice Maja Vukina Bogović obradovala roditelje trogodišnjim besplatnim članstvom u knjižnici te ih pozvala da ga koriste i za sebe i za svoje mališane kako bi od prvih dana razvijali ljubav prema knjigama i čitanju.

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada u iznosu od 2.000 kn za prvo dijete,  3.000 kn za drugo, 4.000 kn za treće, a za svako slijedeće dijete potpora se povećava za tisuću kuna. 

U prvoj polovici 2019. godine rođeno je 17 mališana: Borna Bišćan, Gredice 123, Mia Šoštar, Gredice 82, Dora Leš, Novi Dvori 18A, Eva Gorup, Erdödyjeva 3, Filip Petrišić, Šenoina 18, Jana Gorup, Tomaševec 2, Sara Zebolc (pok.), Ledine 53, Leona Hrdelja, Police 90B, Rita Petrišić, Šenoina 30, Dorian Somek, Novi Dvori 28C, Matej Leš, Gredice 123A, Tia Poslek, Gredice 33, Sara Križančić, Lučelnica 20, Mia Fištrić, Cesargradska 28, Mateo Golubić, Gredice 58, Tea Leskovar, Novi Dvori 36 i Dora Harapin, Gredice 30.

Čestitamo svima koji su postali roditelji u 2019. te se veselimo barem jednakom broju naših beba do kraja godine, a to znači, kako je rekao i gradonačelnik, dva krasna razreda prvašića za koju godinu!

www.sjever.hr/klanjec.hr 12.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.