Now Reading:
U autu vozili marihuanu i dva raketna bacača
Full Article 2 minutes read

U autu vozili marihuanu i dva raketna bacača

raketni bacac

Jučer, 9. srpnja 2019. godine, oko 15 sati u Sesvetama na Kobiljačkoj cesti, policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije, tijekom obavljanja redovnih poslova policije u nadzoru prometa zaustavili su osobni automobil marke Mercedes slatinskih registarskih oznaka kojim je upravljao je 31-godišnjak, a s njim u vozilu, na mjestu suvozača, nalazio se i 27-godišnjak.

Po zaustavljanju vozila policijski su službenici vizualnim pregledom u vozilu iza prednjih sjedala uočili dva raketna bacača, tzv. „Zolje“ te je prilikom daljnjeg postupanja 27-godišnjak, suvozač, iz auta izbacio plastičnu vrećicu s oko 1000 grama sumnjive biljne materije karakterističnog izgleda i mirisa za opojnu drogu marihuanu.

S obzirom na pronađeno na mjesto događaja došli su i policijski službenici Protueksplozijske službe i krim tehničar.

Nadalje, radi sumnje u počinjenje kaznenih djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada, i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“  nad obojicom muškaraca provedeno je kriminalističko istraživanje, dok je vozilo prevezeno na službeni prostor Policijske uprave zagrebačke.

Kriminalističkim istraživanjem provedene su pretraga osobnog automobila te pretraga doma i drugih prostorija na adresama prebivališta osumnjičenih muškaraca kojom prilikom je u kući kojom se koristi 31-godišnjak pronađeno 10 grama marihuane.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: PU zagrebačka 

www.sjever.hr 11.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.