Now Reading:
U autu vozili marihuanu i dva raketna bacača
Full Article 2 minutes read

U autu vozili marihuanu i dva raketna bacača

raketni bacac

Jučer, 9. srpnja 2019. godine, oko 15 sati u Sesvetama na Kobiljačkoj cesti, policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije, tijekom obavljanja redovnih poslova policije u nadzoru prometa zaustavili su osobni automobil marke Mercedes slatinskih registarskih oznaka kojim je upravljao je 31-godišnjak, a s njim u vozilu, na mjestu suvozača, nalazio se i 27-godišnjak.

Po zaustavljanju vozila policijski su službenici vizualnim pregledom u vozilu iza prednjih sjedala uočili dva raketna bacača, tzv. „Zolje“ te je prilikom daljnjeg postupanja 27-godišnjak, suvozač, iz auta izbacio plastičnu vrećicu s oko 1000 grama sumnjive biljne materije karakterističnog izgleda i mirisa za opojnu drogu marihuanu.

S obzirom na pronađeno na mjesto događaja došli su i policijski službenici Protueksplozijske službe i krim tehničar.

Nadalje, radi sumnje u počinjenje kaznenih djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada, i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“  nad obojicom muškaraca provedeno je kriminalističko istraživanje, dok je vozilo prevezeno na službeni prostor Policijske uprave zagrebačke.

Kriminalističkim istraživanjem provedene su pretraga osobnog automobila te pretraga doma i drugih prostorija na adresama prebivališta osumnjičenih muškaraca kojom prilikom je u kući kojom se koristi 31-godišnjak pronađeno 10 grama marihuane.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: PU zagrebačka 

www.sjever.hr 11.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.