Now Reading:
KOME SMETA UDRUGA ZA ZAŠTITU I PROMICANJE PRAVA ŽIVOTINJA “VITA”? Je li inspekcija slučajno pokucala na vrata zbog dva peseka “viška” u dvorištu?
Full Article 5 minutes read

KOME SMETA UDRUGA ZA ZAŠTITU I PROMICANJE PRAVA ŽIVOTINJA “VITA”? Je li inspekcija slučajno pokucala na vrata zbog dva peseka “viška” u dvorištu?

peseki

Iz Udruge za zaštitu i promicanje prava životinja “Vita” iz Zagorja objavili su poduži post na svom Facebook profilu u kojem upozoravaju na posljednji događaj prema kojem su, tako navode, prijavljeni veterinarskoj inspekciji samo zato jer se trude pomoći životinjama, a izgleda da nekoga iz susjedstva to smeta. Objavu prenosimo u cijelosti:

-Sve što radimo sa ovim bićima je pošteno, u njih je uloženo puno truda, vremena, suza i znoja, i ništa nikada nije niti će biti rađeno za novac!!!!Naime danas iza 13 sati posjetila nas je nadležna veterinarska inspektorica i komunalna redarka iz Velikog Trgovišća.
Dakle u jurnjavi(jer od 14sati radim)dolazim iz Zagreba od veterinara, oko 13.25, kad u mom dvorištu na privatnom posjedu hodaju dvije žene, potpuno same, gledaju pse koji se nalaze u donjem dvorištu. Čim sam im vidjela lica znala sam o kome se radi i mislim si pa i očekivano. Ulazim u dvorište, izlazim iz auta i pružam im ruku, jer odgojena sam kulturno iako najradije ne bi učinila jer dobroga mi nisu napravile apsolutno ništa.

I odmah po pozdravu kreće priča i pitanja: koliko imate životinja u dvorištu? Na moj odgovor 11, odmah slijedi, pa vi ste u prekršaju, smijete imati 9?. Naravno kako to biva u lijepoj našoj pa inspektore učimo njihovome poslu napominjem da imam 7 životinja u svrhu udomljavanja ostali su moji. Od tih 7 Boss nije čipiran zbog stanja u kojem se nalazi i biti će čipiran po vađenju konaca slijedeći tjedan. Naravno ponovno inspektorica kaže ne čitate dobro zakon, reko tražiti ćemo isčitanje zakona od pravne osobe iz Zagreba(i dobili smo), kaže dobro pripremite mi to. Nadalje priča slijedi o Bossu, i zašto sam ga ja uzela kad je to posao skloništa.

Glupača i naivna odgovaram na sva pitanja i velim po istini kako je bilo, da sam išla po kćeri u 23.55 i da je jedna od njih vidjela skupa sa svojim prijateljem kako je psa lupio auto na cesti kod crkve u Velikom Trgovišću i odmah sam zajedno za djecom reagirala, smatram da bi to napravio svaki normalan čovjek. Naravno osjetila sam u njihove glasu sarkazam jer su mi rekle koja je to slučajnost da sam baš ja naišla na nesreću.(mislim da zaslužujem da imam privatan život i nikoga nije briga kuda i kamo odlszimo ja i moja obitelj). Pitam inspektoricu kako da sklonište pokupi psa kada treba nalog komunalne redarke koja je dostupna tek od 7 ujutro. Otvoreno sam ju pitala M.Vi bi se javili u ponoc na telefon i pozvali sklonište kad znamo kako sve funkcionira?

Naravno da je šutjela jer i sama zna da je općina po tom pitanju aljkava, za životinje i provođenje ovog zakona krajnje neljubazna i nestručna a u više navrata čak i bezobrazna(iz iskustva ljudi),a na mailove se ni ne javlja. Inspektorica je napomenula da bi to trebali bolje rješavati!!! Iskreno ostala sam šokirana, tko bi trebao to bolje provoditi? Mi udruga? Otvoreno sam napomenula inspektorici što sam trebala pustit psa da iskrvari na cesti sa šapom koja visi? Odgovorila mi je radite sa umom a ne srcem jer će te snositi posljedice? . Moj odgovor je bio ako ću zbog toga biti kažnjena nela budem, s ponosom ću odraditi kaznu kakva god ona bila. Danas sam kontaktirala i sklonište da pitam jel bi došli u ponoći, naravno da ne bi. Oni takve operacije ni ne rade pa da se to dogodilo i u podne.
Sutra u 8 sati ujutro ponovno dolaze kod nas u dvorište i idu očito tražiti propuste, iskreno svi psi su čipirani i cijepljeni, uhranjeni i zdravi, osim Bossa koji ima fizičke ozljede i Tare koja je sa prijašnjeg smještaja došla takva da na podizanje ruke piša, a kad metemo ili zubljamo dvorište i kaka od straha.

Pitam Vas jel ovo normalno, da kod nekih prođe sve glatko a imamo dokaze da su prijavljeni s razlogom i sve je potkrijepljeno dokazima?
Dame koje su bile danas kod mene i primila sam ih jako lijepo, sutra će biti drugačije!!!!

Mi iz udruge sumnjamo na nekoga jer ne bi očekivali inspekciju pogotovo na prijavu koja se temelji na brojčanom stanju životinja, a to mogu znati samo oni koji su čitali zakon i koji ga poznaju. Osobno znam da će osoba koja je prijavila Vitu ovo pročitati, jer prati svaki naš korak iz ljubomore i zavisti, pa stoga dotična gospođo nećete unesti nemir u udrugu, nećemo se odreći naših životinja i smjestiti ih u sklonište, slijedeći put čitajte zakon sa razumijevanjem i imajte na umu da smo uvijek stepenicu ispred Vas, a znate zašto jer smo udruga kojoj su uvijek životinje na prvom mjestu. Sada lijepo ako do 8 ujutro stignete pročitati post prenesite ga svojoj prijateljici inspektorici – stoji u objavi Udruge “Vita”.

www.sjever.hr 11.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.