Now Reading:
Zagreb je treća turistička destinacija u Hrvatskoj, pogledajte koje su prve dvije
Full Article 4 minutes read

Zagreb je treća turistička destinacija u Hrvatskoj, pogledajte koje su prve dvije

zagreb

Iako u manjim brojkama, i domaći su turisti u Zagrebu upisali poraste – došlo ih je u šest mjeseci 7 posto više nego lani, a ostvarili su i još veći porast noćenja, od 10 posto.

Zagreb se s oko 1,1 milijun noćenja u prvih šest mjeseci ove godine svrstao među top tri destinacije u Hrvatskoj po broju noćenja, a posjetilo ga je gotovo 611 tisuća turista, 5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci zagrebačke Turističke zajednice i HTZ-a.

Ispred Zagreba su po broju noćenja samo Dubrovnik i Rovinj, a s takvim brojem noćenja Zagreb je u odnosu na lanjsko prvo polugodište u plusu od 6 posto, dok je s brojem dolazaka od 611 tisuća na prvom mjestu među svim pojedinačnim destinacijama u Hrvatskoj.

Strani turisti su uobičajeno i u Zagrebu u prvih šest mjeseci ove godine bili u većini – došlo ih je gotovo 503 tisuće ili 4 posto više, dok su sa 924,1 tisućom noćenja u plusu od 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Iako u manjim brojkama, i domaći su turisti u Zagrebu upisali poraste – došlo ih je u šest mjeseci 7 posto više nego lani, a ostvarili su i još veći porast noćenja, od 10 posto.

Do kraja godine nastavak pozitivnih trendova

Komentirajući takve polugodišnje fizičke turističke rezultate, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld za Hinu naglašava da sve to potvrđuje da Zagreba i u ovoj godini nastavlja s dobrim rezultatima.

“Posebno smo zadovoljni što je milijunto noćenje ove godine u Zagrebu ostvareno osam dana ranije nego lani, a i dalje očekujemo nastavak pozitivnih rezultata jer su pred nama ljetni mjeseci kada Zagreb bilježi najviše dolazaka i noćenja. Potom nam još predstoji i Advent, kao i predsjedavanje Hrvatske Vijećem EU-a, kada će Zagreb kao glavni hrvatski grad biti u posebnom fokusu domaće i međunarodne javnosti, a to će se osjetiti i u turističkom prometu”, ocijenila je Bienenfeld.

Od ostalih rezultata za šest mjeseci ove godine, iz zagrebačke Turističke zajednice ističu da je najviše turista došlo u tom razdoblju u Zagreb iz Koreje, SAD-a, Kine, Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, ostalih azijskih zemalja, Bugarske i Velike Britanije.

Najviše noćenja pak ostvarili su turisti iz SAD-a, Koreje, Italije, Njemačke, Kine, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Srbije, ostalih azijskih zemalja i Austrije, pri čemu navode da su među top tri ostalih azijskih zemalja u dolascima i noćenjima Singapur, Malezija i Filipini.

I samo u lipnju Zagreb je zabilježio pozitivne turističke pokazatelje, pa je tako 145,3 tisuće dolazaka porast od 3 posto u odnosu na lipanj 2018., a isti porast postignut je i sa 257,7 tisuća noćenja.

Zagreb Classic

Stranih je turista u lipnju bilo 130,3 tisuće ili 3 posto više, a njihovih noćenja 4 posto više ili 229,5 tisuća, dok se ostalo odnosi na domaće turiste kojih je u Zagrebu bilo 6 posto više, sa 4 posto više noćenja.http://www.poslovni.hr/hrvatska/zagreb-je-treca-turisticka-destinacija-u-hrvatskoj-pogledajte-koje-su-prve-dvije-355229

www.sjever.hr/Poslovni.hr/Hina 10.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.