Now Reading:
U utorak svi na varaždinski Stančić i to u „kockicama” – obilježit ćemo Dan zajedništva, ponosa i sreće
Full Article 2 minutes read

U utorak svi na varaždinski Stančić i to u „kockicama” – obilježit ćemo Dan zajedništva, ponosa i sreće

Varaždin je jedan od brojnih gradova u Hrvatskoj, BiH i dijaspori u kojima će se u utorak, 16. srpnja, obilježiti Dan zajedništva, ponosa i sreće.
Riječ je o inicijativi koju su pokrenuli izbornik „Vatrenih” Zlatko Dalić i Organizatori bez granica, a obilježavanje će se upriličiti u znak sjećanja na veličanstven uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja je prošle godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro

-Sve je krenulo u svibnju iz Vukovara u kojem je održan 2. festival pod nazivom Svi zajedno – hrvatsko naj, čiji je ambasador bio izbornik Dalić. On je tada napomenuo kako bi volio da se taj dan obilježava kao Dan zajedništva, ponosa i sreće – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Silvije Šimac, jedan od organizatora i dodao:

-Poziv smo uputili svim općinama i gradovima u Hrvatskoj, a dosad se odazvalo 20-ak gradova.

Svi će oni tog dana pripremiti posebne sadržaje za svoje građane, a Varaždinci će se tog veličanstvenog dana, koji će ostati zlatnim slovima upisan u našu povijest, moći prisjetiti na trgu Miljenka Stančića. Što nas očekuje, najavila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica:
-Program će početi u 19 sati, a svirat će nam Dobre vibracije, jedan od bandova koji su nam prošle godine uveličali gledanje utakmica hrvatske reprezentacije. Ovo je prekrasna inicijativa koja nas pokušava prisjetiti kako nam je bilo prekrasno kad smo svi zajedno navijali i gledali samo naprijed, kad smo bili zajedno i uživali u sreći koju su nam nogometaši priuštili.

Vrijedi naglasiti kako Grad Varaždin, Turistička zajednica i agencija PR Lady,, zajedno s nekoliko ugostitelja, pripremaju i iznenađenja za sve one koji dođu na obilježavanje Dana zajedništva, ponosa i sreće. Osim toga, moći će se uživo pratiti posebna prigodna emisija Hrvatske radiotelevizije, a najavljeno je i uključene u njihov program sa Stančićevog trga.

-Varaždinci, obucite „kockice” i budimo svo zajedno prekrasna ne samo kulisa, nego sudionici ovog velebnog događanja – poručila je Malenica.

www.sjever.hr/aktualno.hr

10.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.