Now Reading:
Plenković najavio rekonstrukciju Vlade
Full Article 2 minutes read

Plenković najavio rekonstrukciju Vlade

plenkovic

Andrej Plenković, premijer i šef HDZ-a, najavio je nakon sastanaka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke rekonstrukciju Vlade, no nije otkrio kada bi do nje trebalo doći

‘Dobio sam potporu i članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve što smatram da je potrebno za osvježenja u Vladi, odnosno rekonstrukciju i to na način da idemo ambiociozno k ostvarivanju svih naših ciljeva i da se zemlja kvalitetno pripremi za predsjedanje Europskom unijom, da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore, da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar Kitarović’, kazao je Plenković – prenosi T portal.

‘Ni ja ni stranka ne želimo da bilo kakve insinucacije, medijske ili u javnom prostoru, koje imaju bilo kakvu aluziju na radnje koje bi bile neprimjerene ne dopuste da se ugrozi rad Vlade i stranke’, dodao je.

Plenković nije želio otkriti hoće li se do kraja tjedna popuniti samo mjesto ministra uprave ili će se popunjavati i mjesto ministrice vanjskih poslova. Nije želio otkriti tko su kandidati. ‘Kada obavimo dodatne konzultacije s kandidatima, onda ćete to znati’, rekao je.

Nije želio otkriti niti hoće li do rekonstrukcije doći do kraja tjedna ili na jesen. ‘Reći ćemo vam kada to procijenimo, a u petak je glasovanje’, poručio je.
Uoči dolaska u središnjicu stranke nije htio odgovoriti na pitanje hoće li Sanja Putica biti nova ministrica uprave. Ona se, naime, spominje kao moguća kandidatkinja, uz Darka Nekića i Josipu Rimac. https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/plenkovic-najavio-ambicioznu-rekonstrukciju-vlade-20190709

www.sjever.hr/T portal 10.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.