Now Reading:
Međimurska županija dodijelila pola milijuna kuna udrugama civilnog društva
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija dodijelila pola milijuna kuna udrugama civilnog društva

ugovori medjimurska

Danas je u Velikoj vijećnici Međimurske županije svečano održano potpisivanje i podjela Ugovora o sufinanciranju programa/projekata udruga Međimurske županije iz područja prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama, ljudskih prava, demokratizacije, razvoja civilnog društva i zaštite životinja u 2019. godini. Potpisivanju su nazočili zamjenici međimurskog župana Sandra Herman i Josip Grivec.

“Danas ćemo dodijeliti sredstva za 46 udruga u ukupnom iznosu od pola milijuna kuna. Županija vodi brigu o svim udrugama iz svih segmenata i već su dodijeljena sredstva za sport, kulturu, a ovaj put su na redu udruge civilnog društva koje vode brigu i o zaštiti životinja, i o ranjivim skupinam u društvu, i o djeci, umirovljenicima i ovo je samo jedna u nizu potpora za njihov rad. Mi ovim potporama želimo osnažiti rad udruga civilnog društva koje brinu o široj zajednici, o svojim brojnim članovima i daju veliki doprinos ukupnom razvoju društvenog života Međimurja”, rekla je zamjenica župana Sandra Herman.

Predsjednica saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije Nada Ingrec izjavila je kako ova sredstva za sve udruge osoba s invaliditetom Međimurske županije potiče određene aktivnosti udruga kao što je bila akcija s članicama udruga osoba s invaliditetom posjet “Međimurskom prošćenju” te je dodala da su izuzetno zahvalni Županiji na svim potporama koja Županija izdvaja za njihove aktivnosti.

m.sopek/sjever.hr 10.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.