Now Reading:
LJETO JE NESTALO: I dalje svježije, uskoro ponovo kiša, ali jedan će dan ovoga tjedna biti sunčan i topao
Full Article 2 minutes read

LJETO JE NESTALO: I dalje svježije, uskoro ponovo kiša, ali jedan će dan ovoga tjedna biti sunčan i topao

kiša

Frontalni poremećaj napuštat će danas naše krajeve pa će u prvom dijelu dana atmosfera još biti nestabilna, a zatim će se poslijepodne, uz pritjecanje hladnijeg zraka, sa sjevera postupno stabilizirati.

Ujutro još mjestimice može biti kiše ili pljuskova i grmljavine, a zatim će se postupno razvedriti pa će poslijepodne biti djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar će biti povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a najviša dnevna temperatura bit će oko 21 °C.

Sutra se kiša kod nas ne očekuje, izmjenjivat će se sunce i oblaci, a vjetra ne bi trebalo biti, dok bi dnevna temperatura mogla porasti koji stupanj.

Kiša i novi pad temperature nas, prema najnovijim informacijama, očekuju u petak, dok bi subota mogla biti najtopliji dan u ovome tjednu, s temperaturom oko 25 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza za srijedu
U prvom dijelu dana će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljno za astmatičare i srčane bolesnike a kod meteoropata je moguća nesanica i razdražljivost. Tijekom dana će se biometeorološke prilike u većem dijelu zemlje poboljšavati. Pogoršavat će se samo na krajnjem jugu Hrvatske, pa je tamo potrebno ograničiti dnevne aktivnosti, učestalije se odmarati te povećati oprez u obavljanju težih i opasnih poslova.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ 10.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.