Now Reading:
ŽNS Varaždin: Više od pola milijuna kuna nogometnim klubovima u Varaždinskoj županiji
Full Article 3 minutes read

ŽNS Varaždin: Više od pola milijuna kuna nogometnim klubovima u Varaždinskoj županiji

ŽNS Varaždin

Nogometni klubovi u Varaždinskoj županiji dobili su 530.000 kuna od Hrvatskog nogometnog saveza za poboljšanje uvjeta natjecanja i infrastrukture. Odluke su predstavnicima 15 klubova uručene u Županijskom nogometnom savezu Varaždin.
Ivančica iz Ivanca za rasvjetu i uređenje objekta, Nedeljanec za obnovu postojećih i dodatne svlačionice te Plitvica iz Gojanca za dogradnju i rekonstrukciju objekta dobili su po 70 tisuća kuna. Podravina iz Ludbrega za rekonstrukciju igrališta i navodnjavanje dobila je 40 tisuća kuna, a Novi Marof za rekonstrukciju igrališta i navodnjavanje te Mladost iz Varaždina, Jalžabet, Bednja iz Beletinca i Nova Ves za navodnjavanje po 30 tisuća kuna. Varteks iz Varaždina za sanaciju igrališta te ŽNK I NK Lepoglava za sanaciju i rekonstrukciju svlačionica dobili su po 25 tisuća kuna. Obreš iz Svetog Ilije za rasvjetu, Beretinec za obnovu prostorija, Mladost iz Sigetca za rekonstrukciju svlačionica i Dinamo 01 iz Vrbanovca za obnovu svlačionica dobili su po 20 tisuća kuna. Klubovi će još minimalno sami uložiti koliko je iznos donacije.

– 15 klubova je dobilo odluke o financiranju projekata rekonstrukcije sportske infrastrukture. To je 530.000 kuna gotovog novca, ne oslobođenja od kotizacije, nego po prvi puta Županijski nogometni savez i Hrvatski nogometni savez ulažu u infrastrukturu klubova. Kada gledamo i onaj prvi dio kada smo kupili golove, kućice i ostalo, znači 950.000 kuna smo uložili u ovoj godini u sportsku infrastrukturu i sigurno je da će to klubovima pomoći kod dobivanja licenci, da će se poboljšati uvjeti i terena i svlačionica. Jer ako najosnovnija infrastruktura nije na zadovoljavajućem nivou, teško je privući djecu. Najbitnije je da pokazujemo brigu s nacionalnog nivoa prema klubovima koji će najbolje znati iskoristiti ove novce – rekao je predsjednik ŽNS-a Nenad Horvatić.

Pomoć u golovima i kućicama već su ranije dobili Varaždin, Novi Marof, Vinica, Mladost iz Margečana, Polet iz Tuhovca, Polet iz Cestice, Zelengaj iz Donjeg Kućana, Dubravka-Zagorac iz Turčina, Plitvica iz Selnika, Ajax iz Komarnice, Poljoprivrednik iz Kapele Podravske, Mladost iz Varaždinskih Toplica te Sloboda iz Tužnog.

n.k. / aktualno.hr / sjever.hr 08.07.2019

Input your search keywords and press Enter.