Now Reading:
ŽNS Varaždin: Više od pola milijuna kuna nogometnim klubovima u Varaždinskoj županiji
Full Article 3 minutes read

ŽNS Varaždin: Više od pola milijuna kuna nogometnim klubovima u Varaždinskoj županiji

ŽNS Varaždin

Nogometni klubovi u Varaždinskoj županiji dobili su 530.000 kuna od Hrvatskog nogometnog saveza za poboljšanje uvjeta natjecanja i infrastrukture. Odluke su predstavnicima 15 klubova uručene u Županijskom nogometnom savezu Varaždin.
Ivančica iz Ivanca za rasvjetu i uređenje objekta, Nedeljanec za obnovu postojećih i dodatne svlačionice te Plitvica iz Gojanca za dogradnju i rekonstrukciju objekta dobili su po 70 tisuća kuna. Podravina iz Ludbrega za rekonstrukciju igrališta i navodnjavanje dobila je 40 tisuća kuna, a Novi Marof za rekonstrukciju igrališta i navodnjavanje te Mladost iz Varaždina, Jalžabet, Bednja iz Beletinca i Nova Ves za navodnjavanje po 30 tisuća kuna. Varteks iz Varaždina za sanaciju igrališta te ŽNK I NK Lepoglava za sanaciju i rekonstrukciju svlačionica dobili su po 25 tisuća kuna. Obreš iz Svetog Ilije za rasvjetu, Beretinec za obnovu prostorija, Mladost iz Sigetca za rekonstrukciju svlačionica i Dinamo 01 iz Vrbanovca za obnovu svlačionica dobili su po 20 tisuća kuna. Klubovi će još minimalno sami uložiti koliko je iznos donacije.

– 15 klubova je dobilo odluke o financiranju projekata rekonstrukcije sportske infrastrukture. To je 530.000 kuna gotovog novca, ne oslobođenja od kotizacije, nego po prvi puta Županijski nogometni savez i Hrvatski nogometni savez ulažu u infrastrukturu klubova. Kada gledamo i onaj prvi dio kada smo kupili golove, kućice i ostalo, znači 950.000 kuna smo uložili u ovoj godini u sportsku infrastrukturu i sigurno je da će to klubovima pomoći kod dobivanja licenci, da će se poboljšati uvjeti i terena i svlačionica. Jer ako najosnovnija infrastruktura nije na zadovoljavajućem nivou, teško je privući djecu. Najbitnije je da pokazujemo brigu s nacionalnog nivoa prema klubovima koji će najbolje znati iskoristiti ove novce – rekao je predsjednik ŽNS-a Nenad Horvatić.

Pomoć u golovima i kućicama već su ranije dobili Varaždin, Novi Marof, Vinica, Mladost iz Margečana, Polet iz Tuhovca, Polet iz Cestice, Zelengaj iz Donjeg Kućana, Dubravka-Zagorac iz Turčina, Plitvica iz Selnika, Ajax iz Komarnice, Poljoprivrednik iz Kapele Podravske, Mladost iz Varaždinskih Toplica te Sloboda iz Tužnog.

n.k. / aktualno.hr / sjever.hr 08.07.2019

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.