Now Reading:
OVE GODINE U MEĐIMURJU VIŠE PRVAŠIĆA KREĆE U ŠKOLU: Čak četiri razreda više u odnosu na prošlu godinu
Full Article 2 minutes read

OVE GODINE U MEĐIMURJU VIŠE PRVAŠIĆA KREĆE U ŠKOLU: Čak četiri razreda više u odnosu na prošlu godinu

škola

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je 9. sjednice Kolegija gradonačelnika i načelnika općina u Međimurskoj županiji. Jedna od tema bila je i vezana uz školstvo odnosno uz prijevoz učenika te nabavku udžbenika. Dpbra vijest za roditelje je da se nastavlja sufinanciranje prijevoza, a ove godine sredstva za besplatne udžbenike stižu s nacionalne razine.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak izvijestila je o upisima u prve razrede osnovnih škola te dodala kako je ove godine na području Međimurke županije upisano 52 učenika više nego lani, za što će biti potrebna dodatna četiri razreda. Što se tiče besplatnog prijevoza učenika osnovnih škola, pročelnica Novak istaknula je kako Međimurska županija nastavlja projekt financiranja prijevoza učenicima osnovnih škola kojima je osnivač.

„Predlažemo da ništa od onoga što je bila dosadašnja praksa ne mijenjamo, budući da nismo imali nikakvih pritužbi ni prijedloge izmjena.“, poručila je predstavnicima gradova i općina te ih zamolila za nastavak projekta, ali i podsjetila na činjenicu da unutar školskog prijevoza financiraju i do 100 km po svakoj školi za druge potrebe u realizaciji školskih kurikuluma, što je značajna ušteda za njihove roditelje. Također, s početkom školske godine 2019./2020. obvezne školske udžbenike za učenike osnovnih škola financirat će država, dok će županijski, gradski i općinski proračuni biti oslobođeni te stavke.

www.sjever.hr 09.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.