Now Reading:
Nezaposlenost porasla, broj slobodnih radnih mjesta pao, a ovi se radnici najviše traže u Varaždinskoj županiji
Full Article 2 minutes read

Nezaposlenost porasla, broj slobodnih radnih mjesta pao, a ovi se radnici najviše traže u Varaždinskoj županiji

Nakon dugog razdoblja u kojem je broj nezaposlenih u Varaždinskoj županiji padao iz mjeseca u mjesec, u lipnju je zabilježen porast nezaposlenosti. Naime, krajem lipnja je u varaždinskom Regionalnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje evidentirano 2.478 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na prethodni mjesec povećanje od 5,8 posto.

Ipak, u odnosu na prošlogodišnji lipanj, broj evidentiranih je 19 posto manji. Nezaposlenost je porasla u svim ispostavama HZZ-a na području naše županije, a najveći je porast od 8,1 posto evidentiran u Novom Marofu te u Varaždinu 7,5 posto.
Tijekom lipnja evidentirano je 487 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavilo se 346 osoba, 9 osoba iz nekog drugog oblika rada, nakon škole 71, a iz neaktivnosti 61 osoba. Ujedno je evidentirano i 46 osoba kao tražitelja zaposlenja.

Poslodavci su tijekom lipnja prijavili 626 slobodnih radnih mjesta, gotovo trećinu manje nego u svibnju, a najviše su tražili krojitelji, prodavači i konobari. Među najtraženijim su zanimanjima i čistači, skladišni radnici i šivači, zatim radnici u niskogradnji, radnici na proizvodnoj liniji, vozači teretnih vozila i kuhari.

a.kučić/sjever.hr 09.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.