Now Reading:
Najava: Eurovizije mladih glazbenika 2020.
Full Article 2 minutes read

Najava: Eurovizije mladih glazbenika 2020.

eurosong mladih

Hrvatska će biti domaćin 20. jubilarnog izdanja Eurovizije za mlade glazbenike 2020., rekao je Bačić dodavši kako će HRT za cijelu Europu prenositi program iz Muzičke akademije i s Trga kralja Tomislava.

Naglasio je  kako Eurovizija pruža vrhunski estetski sadržaj i etička načela te dodao kako će se završna večer održati 21. lipnja uz pratnju Orkestra HRT-a.

Pomoćnica ministrice kulture Ivana Hraste Sočo organizaciju Eurovizije mladih glazbenika ocijenila je odličnim pothvatom u godini kad Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije.

Zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Vukić Pavičić istaknula je kako se manifestacija održava u sklopu Zagrebačkoga kulturnog ljeta, koje je postalo nezaobilazna kulturna manifestacija. “Grad Zagreb će kao glavni partner ovog projekta dati punu podršku u organizaciji i produkciji. Bit ćemo dobri domaćini i potrudit se da naša publika uživa u izvedbama najboljih mladih europskih glazbenika”, istaknula je zamjenica gradonačelnika.

Eurovizija mladih glazbenika je dvogodišnje natjecanje klasične glazbe za europske glazbenike u dobi od 12 do 21 godine. Organizira ga Europska radiodifuzna unija ( EBU) a emitira se na televiziji u cijeloj Europi.

Prvo izdanje održano je 11. svibnja 1982. u Manchesteru u Velikoj Britaniji, a sudjelovalo je šest zemalja. Natjecanje je osvojio Markus Pawlik iz Zapadne Njemačke, koji je svirao klavir. Austrija je najuspješnija zemlja u natjecanju, osvojivši pobjedu pet puta.

www.sjever.hr/zagreb.hr 09.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.