Now Reading:
PIJAN KO MAJKA SJEO ZA VOLAN: Ni policiji nije jasno kako je sa 3,18 promila mogao sjesti za upravljač osobnog vozila
Full Article 3 minutes read

PIJAN KO MAJKA SJEO ZA VOLAN: Ni policiji nije jasno kako je sa 3,18 promila mogao sjesti za upravljač osobnog vozila

policija

Tijekom vikenda, od 5. do 8. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je devet prometnih nesreća od čega šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama jedna osoba je teže ozlijeđena dok je pet osoba lakše ozlijeđeno. 
Prometne nesreće su zabilježene zbog neprilagođene brzine (4), oduzimanja prednosti prolaska (2), nepropisnog prelaženja kolnika, ometanja vozača i tehničke neispravnosti vozila.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće od čega dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama.

Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama. Kod oba mlada vozača koji su izazvali prometne nesreće utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

Zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je sudjelovao vozač bicikala, koji je lakše ozlijeđen. Nesreću je, zbog oduzimanja prednosti prolaska, izazvao vozač bicikla.

Tijekom vikenda sankcionirana su 152 prometna prekršaja od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 42 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora prometa pet vozača je bilo smješteno u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uhićena su četiri vozača te su provedena dva žurna prekršajna postupka. Protiv dva vozača danas, 8. srpnja, biti će provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 6. srpnja, u 17.20 sati na otvorenom dijelu županijske ceste Trema Grubiševo – Lemeš Križevački, kada je 28 -godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,18 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 6. srpnja, u 12.11 sati na državnoj cesti broj 41, u Križevačkoj ulici u Sokolovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 101 kilometar na sat iako je u rečenom mjestu brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

www.sjever.hr 08.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.