Now Reading:
Nagrade Varaždinske županije za Cafuk, Krajana, Jakovljević…
Full Article 3 minutes read

Nagrade Varaždinske županije za Cafuk, Krajana, Jakovljević…

Cafuk Krajan Jakovljević

Jednoglasnom odlukom vijećnika na posljednjoj sjednici varaždinske Županijske skupštine prihvaćen je prijedlog dobitnika javnih priznanja Varaždinske županije za 2019. godinu. Priznanja će biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine uz Dan Varaždinske županije, blagdan Male Gospe, 8. rujna.
Nagrada za životno djelo dodijelit će se Mariji Cafuk, jednoj od najznačajnijih poljoprivrednica Varaždinske županije, koja se bavi proizvodnjom, pakiranjem i distribucijom poljoprivrednih proizvoda, od kojih se ističe proizvodnja svježeg i kiselog Varaždinskog kupusa.
Nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, jednoj od najstarijih osnovnih škola u Varaždinskoj županiji koja ove godine slavi 180 godina svog postojanja. Škola je to koja se može pohvaliti brojnim uspjesima svojih učenika, a ponose se prijateljstvom i zajedništvom kojeg grade medu djecom, gdje ih pripremaju za život i uče da budu dobri i čestiti ljudi, te Željku Krajanu, izborniku David Cup reprezentacije pod čijim vodstvom je Hrvatska 2018. godine, na stadionu Pierre Mauroy u Lille, u Francuskoj, osvojila Davis Cup, najprestižnije natjecanje u muškom tenisu.
nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodoijelit će se Drugoj gimnaziji Varaždin kao suvremenoj gimnaziji koja je nastala 2006. godine, a koja je prepoznatljiva na područjima inovativnosti odgoja i obrazovanja, kreativnosti i izvrsnosti u Republici Hrvatskoj i svijetu. Temeljem razvojnih odrednica multijezičnost, interkulturalnost, mobilnost učenika i nastavnika i međunarodna suradnja i školski sport ostvaruje prepoznatljiv identitet škole, zatim Prvom hrvatskom dobrovoljnom vatrogasnom zboru u Varaždinu koje svojom 155-godišnjorn vatrogasnom tradicijom i iskustvom dokazuje da su tehnički i organizacijski osposobljeni za efikasnu i modernu intervenciju u situacijama i stalnim opasnostima od mogućih požarnih, elementarnih i drugih opasnosti, te Jasni Jakovljević, intendantici Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, koja od studenog 2005. obavlja dužnost ravnateljice Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, U njenom mandatu došlo je do intenzivnog povećanja predstava i povezivanja s drugim kazalištima i kulturno umjetničkim ustanovama, a ima i veliku ulogu u iniciranju postupka kojim je Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, 2013. godine, dobilo status nacionalnog kazališta.

n.k. / aktualno.hr / sjever.hr 08.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.