Now Reading:
Manifestacija “Lov na labuđe pero” pokazala čari donjeg Međimurja
Full Article 3 minutes read

Manifestacija “Lov na labuđe pero” pokazala čari donjeg Međimurja

međimurje

Nautički klub “Labud” 18. je godinu za redom organizirao tradicionalno natjecanje u drvenim čamcima “Lov na labuđe pero” na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu. Velik broj posjetitelja tijekom vikenda uživao je u sportskim aktivnostima, prekrasnoj prirodi koja okružuje Marinu, glazbi te ponudi jela i pića, a donje Međimurje pokazalo je da itekako ima svoje čari i turističke potencijale. U subotu, 6. srpnja, kao uvod u glavni dio manifestacije “Lov na labuđe pero“, održao se amaterski turnir u odbojci na vodi.

“Fljojsari” Branko Ivačić i Miroslav Horvat obranili naslov

Lov na labuđe pero održao se u nedjelju, 7. srpnja, a u tijesnoj i napetoj borbi natjecalo se 14 ekipa. Najbolju spretnost i vještinu pokazali su Branko Ivačić i Miroslav Horvat, koji su obranili prošlogodišnje prvo mjesto. Pobjednici su poručili da je presudilo iskustvo i trening, jer su za dužinu čamca “pobjegli” drugo plasiranoj ekipi koju su činili Miro Ivačić i Dražen Miser. Članovi obje ekipe su iz Donje Dubrave, odnosno Nautičkog kluba “Fljojsar”. Boje domaćina obranili su Antun Bermanec i Stjepan Srpak iz Nautičkog kluba “Labud” Prelog, a medalje i nagrade svim sudionicima podijelili su gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujalki.

Korištenje starinskih drvenih čamaca ili “čona” tradicija je koju Nautički klub “Labud” želi očuvati od zaborava i kroz svoje aktivnosti revitalizirati njihovu upotrebu. Iz godine u godinu sve je više posjetitelja koji uživaju u ovoj manifestaciji na što su članovi Kluba “Labud” na čelu s predsjednikom Davorom Sokačem iznimno ponosni.

Uz utrku, održano je natjecanje u pračkanju te u kajaku za parove koje su osvojili supružnici Željka i Vladimir Vuk, nakon čega je slijedilo druženje.

www.sjever.hr 08.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.