Now Reading:
Manifestacija “Lov na labuđe pero” pokazala čari donjeg Međimurja
Full Article 3 minutes read

Manifestacija “Lov na labuđe pero” pokazala čari donjeg Međimurja

međimurje

Nautički klub “Labud” 18. je godinu za redom organizirao tradicionalno natjecanje u drvenim čamcima “Lov na labuđe pero” na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu. Velik broj posjetitelja tijekom vikenda uživao je u sportskim aktivnostima, prekrasnoj prirodi koja okružuje Marinu, glazbi te ponudi jela i pića, a donje Međimurje pokazalo je da itekako ima svoje čari i turističke potencijale. U subotu, 6. srpnja, kao uvod u glavni dio manifestacije “Lov na labuđe pero“, održao se amaterski turnir u odbojci na vodi.

“Fljojsari” Branko Ivačić i Miroslav Horvat obranili naslov

Lov na labuđe pero održao se u nedjelju, 7. srpnja, a u tijesnoj i napetoj borbi natjecalo se 14 ekipa. Najbolju spretnost i vještinu pokazali su Branko Ivačić i Miroslav Horvat, koji su obranili prošlogodišnje prvo mjesto. Pobjednici su poručili da je presudilo iskustvo i trening, jer su za dužinu čamca “pobjegli” drugo plasiranoj ekipi koju su činili Miro Ivačić i Dražen Miser. Članovi obje ekipe su iz Donje Dubrave, odnosno Nautičkog kluba “Fljojsar”. Boje domaćina obranili su Antun Bermanec i Stjepan Srpak iz Nautičkog kluba “Labud” Prelog, a medalje i nagrade svim sudionicima podijelili su gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujalki.

Korištenje starinskih drvenih čamaca ili “čona” tradicija je koju Nautički klub “Labud” želi očuvati od zaborava i kroz svoje aktivnosti revitalizirati njihovu upotrebu. Iz godine u godinu sve je više posjetitelja koji uživaju u ovoj manifestaciji na što su članovi Kluba “Labud” na čelu s predsjednikom Davorom Sokačem iznimno ponosni.

Uz utrku, održano je natjecanje u pračkanju te u kajaku za parove koje su osvojili supružnici Željka i Vladimir Vuk, nakon čega je slijedilo druženje.

www.sjever.hr 08.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.