Now Reading:
I u novom tjednu pljuskovi s grmljavinom i pad temperature
Full Article 2 minutes read

I u novom tjednu pljuskovi s grmljavinom i pad temperature

nevrijeme

U nedjelju je gotovo cijelu Hrvatsku zahvatilo veliko nevrijeme praćeno tučom. U poslijepodnevnim satima nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom, a ponegdje i tučom, zahvatilo je područja više županija i to Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Primorsko-goranske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske i Brodsko-posavske. U večernjim satima oluja je poharala i Zadar. Nestabilno vrijeme očekuje nas i početkom novog tjedna.

Danas na kopnu djelomice sunčano, danju i manje toplo. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom, većinom u drugom dijelu dana. Ujutro mjestimice magla. Na Jadranu pretežno sunčano, a popodne u unutrašnjosti Istre i Dalmacije može pasti poneki pljusak, navečer i na sjevernom dijelu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, još ujutro na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura od 24 do 28, u Dalmaciji do 31 °C.

Sutra promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Oborine će u unutrašnjosti biti češće u prvom dijelu dana dok će poslijepodne osobito u Slavoniji, Baranji i Podravini biti sunčanije. Vjetar uglavnom slab, na sjevernom dijelu Jadranu umjerea bura koja će do kraja dana zapuhati duž cijele obale. Najniža temperatura od 14 do 18, duž obale od 18 do 23, a najviša id 21 do 26, na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji od 27 do 31 °C.

s.kalajdžija/sjever.hr 07.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.