Now Reading:
Novih 40 članova akademske zajednice Međimurskog veleučilišta u Čakovcu
Full Article 4 minutes read

Novih 40 članova akademske zajednice Međimurskog veleučilišta u Čakovcu

promocija

U zgradi Scheier u Čakovcu održana je svečana promocija 10. generacije prvostupnika stručnih studija Računarstva, Menadžmenta turizma i sporta i Održivog razvoja Međimurskog veleučilišta i 7. generacije specijalista specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Nakon što su prisegom obećali da će poštivati vrijednosti koje nosi stečeni status, prvostupnicima i specijalistima diplome je uručila dekanica Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Nevenka Breslauer, a čestitke su im uputili i prodekan za nastavu dr. sc. Mihael Kukec, prodekan za razvoj mr. sc. Željko Knok te prodekanica za kvalitetu i međunarodnu suradnju dr. sc. Ivana Bujan. Ispred akademske zajednice promociji su nazočili i dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, prof. dr. sc. Ivan Samardžić, prodekan za nastavu i studente Veleučilišta u Bjelovaru Zoran Vrhovski te voditelj studija računarstva Veleučilišta u Bjelovaru Tomislav Adamović.

„Iza nas je 11 godina djelovanja. Od prvih 56-ero upisanih studenata na studiju računarstvu, došli smo do brojke od preko 800 studenata u tri studijskih programa. Okrenuti smo europskim i prekograničnim, ali i znanstvenim projektima, kao i obrazovanju odraslih, volontiranju studenata i svih zaposlenika, izdavaštvu i međunarodnim konferencijama. Nositelji smo Erasmus+ povelje, a posebno smo ponosni na naš Studentski zbor koji aktivno sudjeluje u razvoju kvalitete Veleučilišta.“, istaknula je dekanica Breslauer kojoj je, nakon što je odradila dva mandata, ovo bila posljednja podjela diploma studentima u funkciji dekanice. „Neki od vas za vrijeme studija školovali su se uz rad, a većina vas tek će stupiti u radni odnos ili nastaviti školovanje na nekim od visokoobrazovnih institucija. Najsrdačnije čestitam i vama poštovani roditelji, budite ponosni jer uspjeh vaše djece je i vaš uspjeh.“, poruka je dekanice Breslauer za 36 promoviranih prvostupnika i 4 promoviranih stručnih specijalista kojima će današnji dan ostati u lijepom sjećanju.

„Županija smo koja posebnu pozornost posvećuje obrazovanju i koja se nastoji izboriti da različite razine stručnog obrazovanja dobiju svoje mjesto ne samo u gospodarstvu, već i u akademskoj zajednici. Naši promoventi već su dali svoj izniman doprinos, no ne smijemo zaboraviti i velik trud njihovih nastavnika, roditelja i članova obitelji. U godinama koje predstoje koncept stručnog obrazovanja još ćemo snažnije razvijati te ga okretati praksi, zbog čega je iznimno važno da to prepozna zajednica, gospodarstvenici i svi oni koji očekuju da će Veleučilište iznjedriti stručnjake koji će razvijati njihove tvrtke i društvo u kojem djeluju.“, kazala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak te novim članovima akademske zajednice poručila neka ovom diplomom ne nestane njihova želja za učenjem.

Priznanje za najboljeg studenta dodijeljeno je Karlu Filešu, dok je priznanje za vrhunskog sportaša uručeno ponajboljem hrvatskom kanuistu Emilu Milihramu. „Želimo zahvaliti svima koji su tijekom proteklih godina bili uz nas, poticali nas i motivirali te nam bili najveća podrška na našem akademskom putu. Prije svega to su naše obitelji, no zahvaljujemo i svim profesorima koji su nam prenosili bogata znanja i iskustva te nam bili podrška u izvršavanju studentskih obaveza. Od srca zahvaljujemo našim mentorima koji su nas usmjeravali u izradi i obradi završnih radova. Isto tako, zahvaljujemo svim zaposlenicima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu koji su naše studentske dane učinili ugodnim, pružajući nam osjećaj velike akademske obitelji. Izraz naše zahvalnosti je što danas stojimo ispred vas. Time opravdavamo povjerenje koje ste nam ukazali na početku našeg školovanja.“, poručio je u ime promoviranih studenata Karlo Fileš, nakon čega su u zrak bačene kape, što je simbolično označilo ulazak u visoke akademske redove.

www.sjever.hr 06.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.