Now Reading:
VRIJEME ZA VINTAGE Evo što vas sve ovog vikenda očekuje u dvorištu varaždinske Županijske palače
Full Article 4 minutes read

VRIJEME ZA VINTAGE Evo što vas sve ovog vikenda očekuje u dvorištu varaždinske Županijske palače

vintage

Kako kombinirati barok, pin-up i vintage? Odgovor možete pronaći u dvorištu Županijske palače ove subote i nedjelje, 6. i 7. srpnja.

Program u sklopu 5. Festivala varaždinskih dvorišta organizira Turistička zajednica Varaždinske županije:

„Iako nema općeprihvaćene definicije, najbliže smo ako kažemo da je originalna antikna odjeća ona starija od 20.-tih godina XX. stoljeća, a danas se može naći samo kao unikat kod kolekcionara ili u muzejima. Odjeću od 1920. do 80-tih godina nazivamo vintage odjećom, a retro stil je dio Vintage modnog perioda od otprilike 1965. do 1985. godine.

Upravo je Vintage razdoblje vrijeme kada su biciklističkim svijetom vladale čelične ljepotice, tzv. „specijalke“. Statusni simbol za koje su mnogi vjerovali da će prestankom proizvodnje 1985. godine otići u povijest. No kao i kod odjeće, i za „specijalke“ se može reći da prikazuje najbolje od najboljeg iz doba u kojem su nastale i postojale.

Stoga smo ove godine, u sklopu manifestacije Festival varaždinskih dvorišta, odlučili organizirati “Vrijeme za vintage” kao posvetu prepoznatljivom stilu 50-tih, danas poznatom kao Pin-up stil, uz okupljanje vozača originalnih „specijalki“.

Festival varaždinskih dvorišta povezat će najbolje od estetike proteklih vremena u program koji će vas doslovno transportirati u pedesete i šezdesete godine dvadesetog stoljeća, kada su i svakodnevne, uvjetno rečeno, obične stvari bile jako chic, prepune stila i neke, iz današnjeg pogleda, neuhvatljive otmjenosti.

Crveni ruž, naglašene trepavice, tuš, mašne u kosi, pin-up frizure, Vespe, oldtimer bicikli, gramofon i glazba s vinila, limunada, pjenušac s jagodama, Martini, Gin&Tonic,Aperol, domaći sok od jabuka, kava s čokoladnim mrvicama i karamelom… sve to, i još više, pronaći ćete u prekrasnom povijesnom dvorištu Županijske palače.

PROGRAM – Franjevački trg 7 i atrij palače Varaždinske županije

SUBOTA 10:00 – 14:00 i 17:00 – 19:00 i NEDJELJA 10 – 13:00
Zavirite u vintage radionicu i vintage dvorište. Šivaća mašina, lutke za šivanje, isprobajte vintage haljine, istražite što skriva Vintage kofer, izradite svoje ukrase (torbice, nakit, ….), nezaobilazni crveni ruž, lokne…, sve to i puno više, samo za vas priprema Vinatage mama sa suradnicima.

NEDJELJA
• 11:00 – Okupljanje sudionika biciklističke vožnje na čeličnim biciklima „Varazdiensia 1895“ u na Franjevačkom trgu u Varaždinu
• 11:30 – vožnja do Oldtimer zbirke Živka Skuhala
• 12:00 – Polazak prijavljenih sudionika za „Varazdiensiu 1895“ na vožnju diljem županije
U programu sudjeluju:

Ivana Filipović – Zaljubljenica u vintage i pin-up modni izričaj, neumorna kreativka: haljine, torbice, radionica retro modnih dodataka , styling…

Mirela Magdić, make up artisti i dugogodišnja kazališna šminkerica, provest će sve zainteresirane kroz tajne make upa 40 -tih i 50-tih godina, otkriti tajne crvenog ruža…

Michael Matulić iz frizerskog salona Maat prezentirat će retro frizure, kako napraviti savršene lokne ili glamuroznu frizuru u par poteza…
Ivica Kolarek – DJ na vinilu, gramofoni, razglas…

Cava fine wine & coffee bar – razmazite svoja osjetila čarobnim okusima, mirisima i bojama…

Oldtimer klub Varaždin – Vespa, oldtimer bicikli, Fićo i još puno Vinatage zanimljivosti…

www.sjever.hr/aktualno.hr 05.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.