Now Reading:
DND “Naša djeca” Čakovec već 19. godinu provodi projekt “I ja bih na more”
Full Article 4 minutes read

DND “Naša djeca” Čakovec već 19. godinu provodi projekt “I ja bih na more”

projekt i ja bih na more

Društvo „Naša djeca“ Čakovec već devetnaest godina provodi projekt „I ja bih na more“ za djecu iz socijalno osjetljivijih obitelji s područja grada Čakovca. Od 23. lipnja do 30. lipnja 2019. u odmaralištu Stanorada u Dramlju  u organizaciji Turističke agencije Vitae Travel ljetovalo je 27 djece sa voditeljicama Robertom Taradi, Radojkom Magić i Gordanom Šoltić Siladi.

Od 19. do 23. lipnja 2019. ljetovalo je još dvoje djece u organizaciji Dječjeg vrtića Cvrčak i područnog odjela Maslačak sa svojim odgojiteljicama. Cijena ljetovanja po djetetu iznosila je 1.410,00 kuna, te je u okviru projekta ljetovalo ukupno 29 djece.

Sredstva za organiziranje ljetovanja sakupljena su organiziranjem humanitarnih akcija. 3. prosinca 2018. u Centru za kulturu Čakovec održan je humanitarni koncert u koji su se uključili Dječji vrtići Cipelica, Cvrčak, Žibeki i Bambi,  Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec, dječji zbor Čakovečki mališani, Čakovečke mažoretkinje, Plesni studio Vivona, Studio suvremenog plesa Teuta, Plesni centar Livi, Osnovna škola Belica – Gardinovec i Vinka Siladi. Gledatelje su pozdravili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, dječja gradonačelnica  Dorja Vincek i predsjednica DND – a Gordana Šoltić Siladi.

Na izdvojeni humanitarni račun Društva “Naša djeca“ Čakovec ukupno je uplaćeno 26.210,00 kuna od svih humanitarnih akcija, te od tri donatora Međimurskih voda, Crvenog križa i IMB d.o.o. koji su  uplatili svaki po 1.410 kuna  što je bilo dovoljno za pokrivanje ljetovanja za gotovo 19 djece.

Za ostalu djecu ljetovanje je u iznosu od 14.680, 00 kuna financirao Grad Čakovec u okviru akcije Koordinacijaskog odbora,  Čakovec – grad prijatelj djece. Sve humanitarne akcije prijavljene su Uredu državne uprave u Čakovcu,  te su za njih dobivene potrebne suglasnosti, te rješenja. Za humanitarnu akciju DND – Čakovec je otvorio u OTP banci izdvojeni račun. Djecu i učenike za ljetovanje su predložile  odgojno – obrazovne ustanove s područja grada Čakovca koje su bile aktivno uključene u humanitarne akcije, a potrebne suglasnosti za ostvarivanje prava na ljetovanje izdao je Centar za socijalnu skrb u Čakovcu.

Aktivnosti koje su osmišljene i realizirane na ljetovanju prvenstveno su bile usmjerene na kvalitetan rast i razvoj djece, razvijanje kvalitetnih socijalnih odnosa, komunikacije, te tolerancije.  Svakodnevno su djeca boravila na plaži uz organizirane igre u vodi – škola plivanja, igre sa vodom i pijeskom,  a u večernjim satima u šetnji,  na sladoledu, te kreativnim i zabavnim aktivnostima. Organizirana je i vožnja brodom, te izlet u Crikvenicu i posjeta Akvariju.

Vrijednosti ovog projekta su te što su djeca u zdravom morskom okruženju oplemenjena sa novim spoznajama, stekla nove komunikacijske vještine, nove prijatelje iz različitih obiteljskih sredina i nadasve što su boravila na moru koje je prvenstveno važno za njihovo zdravlje, rast i razvoj.

„Veliko hvala volonterima Društva „Naša djeca“ Čakovec i svima koji su se uključili u projekt. Tako ste postali dio prekrasne priče i ostvarenja dječjeg sna. Vaša humanost omogućila je djeci uživanje u moru, suncu, igrama na plaži i druženju sa prijateljima. Svako dijete je jedinstveno i neponovljivo i zaslužuje našu pažnju, ljubav i podršku. Djeca su naša sadašnjost i trebaju nas ovdje i sada jer sve ono što im pružimo sada ulaganje je u njihovu sretnu budućnost, ali i budućnost našega grada Čakovca.

www.sjever.hr/cakovec.hr 05.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.