Now Reading:
Prijavljen projekt „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“. Očekuje se potpora u iznosu od 30 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Prijavljen projekt „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“. Očekuje se potpora u iznosu od 30 milijuna kuna

centar

Obrtnička škola uz stručnu podršku PORE, a uz partnere Koprivničko – križevačku županiju i Strukovnu školu Đurđevac među prvima je Ministarstvu znanosti i obrazovanja dostavila projektni prijedlog za prijavu na natječaj „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ kojim se planira uspostava regionalnog Centra kompetentnosti iz područja elektrotehnike u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Projektom „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ će se rekonstruirati, dograditi i opremiti zgrada Obrtničke škole Koprivnica te zgrada partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac, a planirana je i suradnja Centra sa gospodarskim sektorom i visokoškolskim ustanovama sukladno potrebama na tržištu rada.

Ovim projektom osigurat će se povećanje relevantnosti strukovnog obrazovanja kroz poboljšanje uvjeta u (pod)sektoru elektrotehnike i računalstva strukovnog obrazovanja s ciljem postizanja veće zapošljivosti učenika, teunaprijediti infrastruktura regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u Koprivničko-križevačkoj županiji u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini uz intenziviranje suradnje sa sličnim centrima u EU.

Ukupna vrijednost projekta je 30.025.397,94 milijuna kuna, prijavitelj je Obrtnička škola Koprivnica dok su projektni partneri Koprivničko-križevačka županija, Strukovna škola Đurđevac, a suradnici na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, PORA Regionalna razvojna agencija, Srednja škola Ivan Seljanec iz Križevaca, Tehnička škola Daruvar te tvrtke Rasco d.o.o. i Hangar 18.

Navedeni iznos potpore od 30 milijuna kuna koliko je predviđeno temeljem prijave na otvoreni natječaj prijavljen je u 100 postotnom iznosu, a rezultati će biti poznati nakon zatvaranja natječaja krajem rujna 2019. godine.

www.sjever.hr 04.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.