Now Reading:
Mađarska naselja Sumarton i Fićehaz obilježila svoje dane
Full Article 2 minutes read

Mađarska naselja Sumarton i Fićehaz obilježila svoje dane

U prekrasnom okruženju mađarskih brežuljaka i vinograda na području Kamanovih gorica u Sumartonu je obilježen Dan sela i održana tradicionalna manifestacija „Otvorene kleti“.

Prigodnim govorima manifestaciju su otvorili parlamentarni zastupnik i državni tajnik u Ministarstvu inovacija i tehnologije Péter Cseresnyés, načelnik Sumartona Martin Capari, dopredsjednik županije Zala Csaba Bene te zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je tom prigodom posebno istaknuo da se uvijek s veseljem vraća u pomurski kraj: „Veže nas suradnja na brojnim projektima, tradicija i prijateljstvo koje njegujemo dugi niz godina. Veseli me što čuvate svoje korijene i lijepo je čuti hrvatsku riječ i pjesmu. Naša suradnja u ovom pograničnom području primjer je kako trebaju surađivati prijateljski narodi i države na dobrobit svojih građana.“

Uz bogat kulturni i gastro program tom se prigodom, nakon službenog otvorenja, poveo razgovor između dožupana dviju županija i državnog tajnika o daljnjoj suradnji te potrebi što skorije izgradnje mosta Kotoriba-Murakerestur.

Dan naselja i narodnosti u Fićehazu

Hrvatski tradicionalni običaji slave se i u Fićehazu gdje je Hrvatska manjinska samouprava slavila Dan naselja i narodnosti, a obilježavanju programa odazvali su se parlamentarni zastupnik i državni tajnik u Ministarstvu inovacija i tehnologije Péter Cseresnyés i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

www.sjever.hr 04.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.