Now Reading:
Grad Ludbreg ponovno među najtransparentijima u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Grad Ludbreg ponovno među najtransparentijima u Hrvatskoj

ludbreg

Unatoč stalnim sumnjama i prijavama HNS-a i HDZ-a nadležnim tijelima u “nezakonitost rada Grada Ludbrega” i njegovih službenika i optužbama da kao oporba ne mogu raditi jer Grad Ludbreg radi netransparentno, stigao je još jedan demantij ovih optužbi, ističe se u priopćenju ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića.

Nedavno je Ministarstvo uprave potvrdilo da je rad Grada Ludbrega i Gradskog vijeća s gradonačelnikom zakonit i u skladu sa svim pravnim normama Republike Hrvatske, a jučer je i Institut za javne financije potvrdio da Grad Ludbreg radi transparentno te mu dodijelio ocjenu 5.

– Svakako je dobro i ugodno dobiti priznanje od cijenjenih institucija da radite dobro, u skladu sa zakonom i pošteno. Moram podsjetiti da smo prije nekoliko godina krenuli s uvjetnim mišljenjem Državne revizije, a zadnje je mišljenje bilo bezuvjetno, da je transparentnost proračuna bila ocijenjena ocjenom 3, a zadnje dvije godine je čista 5. Podsjećam da je i optužba HNS-a i HDZ-a da Gradsko vijeće i gradonačelnik sa službama rade nezakonito bila neutemeljena jer Ministarstvo uprave nadzorom to potvrdilo – izjavio je gradonačelnik Bilić.

www.sjever.hr 04.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.