Now Reading:
Topli čaj u vrućim danima? Stručnjaci savjetuju baš to!
Full Article 2 minutes read

Topli čaj u vrućim danima? Stručnjaci savjetuju baš to!

čaj

Iako mnogi od nas posežu za hladnim i ledenim napicima kako bi se ljeti rashladili, u tu je svrhu puno učinkovitije piti topli (ne vrući) čaj. Ova opcija je sigurno zadnje na što pomišljate kada živa u termometru prijeđe 30 Celzijevih stupnjeva, no dovoljno je jednom probati i predomislit ćete se, donosi portal RTL-a u rubrici Život i stil.

Topli čaj ili topla voda povisit će tjelesnu temperaturu što će potaknuti tijelo na znojenje, a kako znoj bude isparavo s kože, istovremeno će ju hladiti. No, treba naglasiti da se topli napitci ne preporučuju ako s nas kapa znoj i ako je veliki postotak vlage u zraku.
S druge strane, hladni napitci i hladna hrana rashladit će samo gornji dio tijela, do želuca, naglo sniziti tjelesnu temperaturu, no ne podjednako. Hladnim namirnicama i napitcima riskiramo prehlade i upalu grla, piše RTL.

Liječnici savjetuju da se ljeti, kada vladaju velike vrućine, ne pribjegava krajnostima. Ne konzumirajte ni ledeno ni vruće, kako ne bi “šokirali” organizam, nego hranu i pića konzumirajte na sobnoj temperaturi. Skuhajte čaj od mente i pustite ga da se ohladi. On je idealno ljetno osvježenje.
Najvažnije je voditi računa o dovoljnom unosu vode u tijelo koje će se samo pobrinuti za sve ostalo.

www.sjever.hr/aktualno.hr 03.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.