Now Reading:
Matija Posavec: Vrijeme je za veće porezno rasterećenje i veće plaće
Full Article 3 minutes read

Matija Posavec: Vrijeme je za veće porezno rasterećenje i veće plaće

posavec

– Poduzetnike se mora osloboditi od pretjeranih nameta, potrebno je veliko porezno rasterećenje jer će samo veće plaće vratiti mlade koji su otišli u Njemačku ili Irsku, kazao je međimurski župan Matija Posavec u sklopu predavanja ‘2:1 za Međimurje’, održanog u sklopu 6. konferencije o izvozu u organizaciji Liderovog kluba izvoznika.

Međimurje ima najmanju stopu nezaposlenosti u Hrvatskoj i dvostruko veći uvoz od izvoza, a Posavec je kao tajnu njihovog uspjeha istaknuo snažno povlačenje EU fondova i velika ulaganja u obrazovanje. Promjenama upisnih kvota, istaknuo je Posavec, učenike pripremaju za radna mjesta, a ne za burzu. Također, potiču i deficitarna zanimanja pa učenicima koji se za njih odluče školovati daju mjesečnu stipendiju od 600 kuna.

Uz to, sve razvojne agencije u Međimurju su u službi poduzetnika i gospodarstva, a župan je naveo i primjer bivših vojarni koje su dobili na korištenje i pretvorili ih u inovacijski centar kroz koji je dosad prošlo osamdeset poduzeća. Pohvalio se i podacima prema kojima od 138 milijardi kuna izvoza Hrvatske pet milijardi otpada na Međimurje. U njihovim gradovima proizvode se, primjerice, kočnice za Mercedes i BMW, a neka poduzeća iz Njemačke, čak i Vijetnama, svoju su proizvodnju preselila tamo.

Naglasio je i kako je danas, kada su svi financijski pokazatelji u plusu, idealno vrijeme da se krene u rasterećenje i da se poduzetnicima i izvoznicima omogući snažniji vjetar u leđa.

– Međimurska županija dokaz je da male sredine mogu raditi velike stvari, kazao je Matija Posavec i dodao kako njihov rad prepoznaje i Financial Times koji ih je proglasio jednom od sedam najboljih malih regija Europe.https://lider.media/konferencijske-vijesti/matija-posavec-vrijeme-je-za-vece-porezno-rasterecenje-i-vece-place/

www.sjever.hr/Lider.hr 03.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.