Now Reading:
I POLICIJA KORISTI NOVE TEHNOLOGIJE Dronom u borbu protiv krađa s poljoprivrednih površina
Full Article 1 minutes read

I POLICIJA KORISTI NOVE TEHNOLOGIJE Dronom u borbu protiv krađa s poljoprivrednih površina

Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji.
Kako bi spriječila takva kaznena djela, Policijska uprava međimurska pojačala je aktivnosti, a u suzbijanju krađa koristit će i dron.

U suradnji s komunalnim redarom Općine Belica, policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije danas su na poljoprivrednim parcelama u okolici Belice predstavnicima medija prezentirali nadzor terena bespilotnom letjelicom, tzv. „dronom“. U akciju su bili uključeni interventni policajci i motociklist koji su u koordinaciji s operaterom „drona“ nadzirali poljoprivredne površine. Ovakve i slične akcije provodit će se sustavno i koordinirano s lokalnom zajednicom u narednim mjesecima diljem Međimurske županije, kako bi se i na taj način suzbili svi pojavni oblici kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika.
„Apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju”, poručuju iz PU međimurske.

www.sjever.hr

03.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.