Now Reading:
I POLICIJA KORISTI NOVE TEHNOLOGIJE Dronom u borbu protiv krađa s poljoprivrednih površina
Full Article 1 minutes read

I POLICIJA KORISTI NOVE TEHNOLOGIJE Dronom u borbu protiv krađa s poljoprivrednih površina

Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji.
Kako bi spriječila takva kaznena djela, Policijska uprava međimurska pojačala je aktivnosti, a u suzbijanju krađa koristit će i dron.

U suradnji s komunalnim redarom Općine Belica, policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije danas su na poljoprivrednim parcelama u okolici Belice predstavnicima medija prezentirali nadzor terena bespilotnom letjelicom, tzv. „dronom“. U akciju su bili uključeni interventni policajci i motociklist koji su u koordinaciji s operaterom „drona“ nadzirali poljoprivredne površine. Ovakve i slične akcije provodit će se sustavno i koordinirano s lokalnom zajednicom u narednim mjesecima diljem Međimurske županije, kako bi se i na taj način suzbili svi pojavni oblici kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika.
„Apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju”, poručuju iz PU međimurske.

www.sjever.hr

03.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.