Now Reading:
Otvoreno reciklažno dvorište u Klanjcu u vrijednosti 2 milijuna i 43 tisuće kuna
Full Article 4 minutes read

Otvoreno reciklažno dvorište u Klanjcu u vrijednosti 2 milijuna i 43 tisuće kuna

reciklazno dvorište klanjec

Danas je u Klanjcu otvoreno reciklažno dvorište čija je izgradnja iznosila 2 milijuna i 43 tisuća kuna te je završena sanacija odlagališta otpada Medvedov jarek ukupne vrijednosti 9 milijuna i 412 tisuća kuna. Reciklažno dvorište koristiti će građani grada Klanjca i općina Kraljevec na Sutli, Kumrovec, Zagorska Sela, Tuhelj, Desinić, odnosno JLS-ovi na čijem području uslugu odvoza komunalnog otpada obavlja poduzeće Zelenjak.

Gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek rekao je kako je odlagalište Medvedov jarek jedno od rijetkih odlagališta koje posluje po svim standardima Europske unije. “Svi radovi su završeni i u potpunosti su isplaćeni investitori. Reciklažno dvorište danas počinje s radom za sve stanovnike JLS-a za koje otpad odvozi komunalno poduzeće Zelenjak iz Klanjca. Ukupna investicija izgradnje reciklažnog dvorišta iznosi 2 milijuna i 43 tisuće kuna od kojih su milijun i 700 tisuća sredstva iz EU fonda, a 85 tisuća kuna sredstva su iz gradskog proračuna”, rekao je gradonačelnik Brlek.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar izjavio je kako je ovo prvo odlagalište na području Županije kojemu je završena sanacija i koje ima definiran rok zatvaranja s obzirom da će regionalno odlagalište otpada biti u Piškornici. “Ovakvo zbrinjavanje otpada želim na čitavom području Krapinsko-zagorske županije. Očekujem da bi 2021. godina trebala biti godina kada bi Piškornica mogla biti otvorena i tada će se odlagalište Medvedov jarek zatvoriti. Ako se to ne bi dogodilo, Medvedov jarek bi trebao nastaviti s radom i osim ovih jedinica lokalne samouprave koje su suvlasnici i koji odlažu svoj otpad, ne bi mogli primati otpad iz drugih područja Krapinsko-zagorske županije”, rekao je župan Kolar.

Reciklažno dvorište u Klanjcu za sada će raditi tri dana u tjednu od kojih je jedan dan subota.

m.sopek/sjever.hr 02.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.