Now Reading:
Ispunjeno još jedno HNS-ovo obećanje: Danas potpisani ugovori vrijedni preko 55 milijuna kuna za sanaciju klizišta
Full Article 3 minutes read

Ispunjeno još jedno HNS-ovo obećanje: Danas potpisani ugovori vrijedni preko 55 milijuna kuna za sanaciju klizišta

batinic hv

Danas su u Hrvatskim vodama potpisani ugovori o sanaciji klizišta, a potpisivanju je prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, koji je i osobno zaslužan za rješavanje dugogodišnjeg problema s klizištima na Sjeveru Hrvatske.

Potpisani su, naime, ugovori za čak 112 klizišta diljem Hrvatske, najviše na Sjeveru Hrvatske. Radi se o investicijama od gotovo 55 milijuna kuna, od čega Hrvatske vode sufinanciraju projekte s 32,5 milijuna kuna.

U općine i gradove Varaždinske županije novih 11 milijuna kuna

žeđu potpisnicima su i načelnici i gradonačelnici, kao i župan Varaždinske županije. Zahvaljujući tome sanirat će se na desetke klizišta u Varaždinskoj županiji, u kojoj je vrijednost prijavljenih projekata gotovo 17 milijuna kuna odnosno gradovi i općine prijavili su projekte u vrijednosti 7,5 milijuna kuna, a Varaždinska županija 9,5 milijuna kuna. Hrvatske Vode će sufinancirati s nešto manje od 11 milijuna kuna.

Da podsjetimo, potpredsjednik Vlade Štromar je još prošle godine u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja osigurao 10 milijuna kuna za sanaciju klizišta. Uz to, osigurano je i rješavanje stambenog pitanja za sve one kojima su kuće srušene ili oštećene u klizištima.

Zahvaljujući pak amandmanu HNS-ovog predsjednika Kluba zastupnika Milorada Batinića prilikom donošenja izmjena Zakona o financiranju vodnog gospodarstva, stvoreni su uvjeti za trajno rješavanje problema s klizištima. Radi se o 50 milijuna kuna koji su od ove godine osigurani u Hrvatskim vodama za sanaciju klizišta.

Podsjećamo da smo godinama upozoravali na problem s klizištima, apelirali smo, a Predrag Štromar, još kad je bio župan, osobno je davao prijedloge prijašnjim vladama. No, problem je riješen tek ulaskom HNS-a u Vladu i time je ispunjeno još jedno Štromarovo i HNS-ovo obećanje.

www.sjever.hr 02.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.