Now Reading:
Ispunjeno još jedno HNS-ovo obećanje: Danas potpisani ugovori vrijedni preko 55 milijuna kuna za sanaciju klizišta
Full Article 3 minutes read

Ispunjeno još jedno HNS-ovo obećanje: Danas potpisani ugovori vrijedni preko 55 milijuna kuna za sanaciju klizišta

batinic hv

Danas su u Hrvatskim vodama potpisani ugovori o sanaciji klizišta, a potpisivanju je prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, koji je i osobno zaslužan za rješavanje dugogodišnjeg problema s klizištima na Sjeveru Hrvatske.

Potpisani su, naime, ugovori za čak 112 klizišta diljem Hrvatske, najviše na Sjeveru Hrvatske. Radi se o investicijama od gotovo 55 milijuna kuna, od čega Hrvatske vode sufinanciraju projekte s 32,5 milijuna kuna.

U općine i gradove Varaždinske županije novih 11 milijuna kuna

žeđu potpisnicima su i načelnici i gradonačelnici, kao i župan Varaždinske županije. Zahvaljujući tome sanirat će se na desetke klizišta u Varaždinskoj županiji, u kojoj je vrijednost prijavljenih projekata gotovo 17 milijuna kuna odnosno gradovi i općine prijavili su projekte u vrijednosti 7,5 milijuna kuna, a Varaždinska županija 9,5 milijuna kuna. Hrvatske Vode će sufinancirati s nešto manje od 11 milijuna kuna.

Da podsjetimo, potpredsjednik Vlade Štromar je još prošle godine u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja osigurao 10 milijuna kuna za sanaciju klizišta. Uz to, osigurano je i rješavanje stambenog pitanja za sve one kojima su kuće srušene ili oštećene u klizištima.

Zahvaljujući pak amandmanu HNS-ovog predsjednika Kluba zastupnika Milorada Batinića prilikom donošenja izmjena Zakona o financiranju vodnog gospodarstva, stvoreni su uvjeti za trajno rješavanje problema s klizištima. Radi se o 50 milijuna kuna koji su od ove godine osigurani u Hrvatskim vodama za sanaciju klizišta.

Podsjećamo da smo godinama upozoravali na problem s klizištima, apelirali smo, a Predrag Štromar, još kad je bio župan, osobno je davao prijedloge prijašnjim vladama. No, problem je riješen tek ulaskom HNS-a u Vladu i time je ispunjeno još jedno Štromarovo i HNS-ovo obećanje.

www.sjever.hr 02.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.