Now Reading:
Sudionici međunarodne utrke Freedom Charity Run i u Novom Marofu
Full Article 2 minutes read

Sudionici međunarodne utrke Freedom Charity Run i u Novom Marofu

Sudionici međunarodne utrke Freedom Charity Run na svom su putu od poljskog Gdanjska do talijanskog Milana u nedjelju prošli i kroz Novi Marof.
Humanitarna utrka pod geslom „We run – We serve“ („Mi trčimo – mi služimo“) počela je 26. lipnja u Poljskoj, a 6. srpnja završit će u Italiji i šestorica trkača pretrčat će više od tisuću kilometara. Domaćini etapa su Beč, Bratislava, Szombathely, Varaždin, Zagreb, Ljubljana, Trst, Venecija i Verona. Nakon što su u subotu stigli u Varaždin, u nedjelju su nastavili prema Zagrebu, a od varaždinskog Starog grada šestoricu sudionika utrke do centra Novog Marofa pratilo je 25 trkača iz AK Varaždin i TK Marathon 95.
Trkači su srdačno dočekani u Novom Marofu gdje su im Grad Novi Marof i Turistička zajednica Novog Marofa organizirali okrjepu, a pozdravio ih je gradonačelnik Siniša Jenkač, koji je rekao da mu je drago što će i Novi Marof biti zabilježen na fotografijama, ali i u uspomenama sudionika utrke.
“Zadovoljstvo je biti domaćin ljudima koji spajaju gradove i države, a sve s humanitarnom idejom. U Novom Marofu podržavamo aktivnosti koje su povezane sa zdravim stilom života kao i akcije koje se organiziraju kako bi se pomagalo drugima”, rekao je Jenkač pozdravljajući poljske i domaće trkače.
Naime, Freedom Charity Run prikuplja sredstva za pomoć djeci u Ruandi, ali i djeci u državama kroz koje prolazi, pa tako i u Hrvatskoj, za svrhu u dogovoru s lokalnim Lions klubovima.

“Ovom utrkom obilježavamo 30. godišnjicu pada komunizma u Europi, odnosno 30. godišnjicu slobode, ali je također važna i humana strana priče, skupljanje novaca za djecu”, rekao je Mariusz Szeib, predsjednik Helathy Family Foundation, jedan od trkača iz Poljske, koji je naglasio da su dočeci u Varaždinu i Novom Marofu te broj domaćih trkača koji su odlučili trči dio utrke s njima nadišli sva njihova očekivanja.
Utrka Freedom Charity Run odvija se pod pokroviteljstvom Lecha Walese, nekadašnjeg lidera sindikata Solidarnost koji je prije 30 godina doveo do rušenja komunizma u Poljskoj i demokratskih izbora na kojima je postao predsjednik. Dobitnik je Nobelove nagrade za mir 1983. godine.

Sjever.hr

01.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.