Now Reading:
Sudionici međunarodne utrke Freedom Charity Run i u Novom Marofu
Full Article 2 minutes read

Sudionici međunarodne utrke Freedom Charity Run i u Novom Marofu

Sudionici međunarodne utrke Freedom Charity Run na svom su putu od poljskog Gdanjska do talijanskog Milana u nedjelju prošli i kroz Novi Marof.
Humanitarna utrka pod geslom „We run – We serve“ („Mi trčimo – mi služimo“) počela je 26. lipnja u Poljskoj, a 6. srpnja završit će u Italiji i šestorica trkača pretrčat će više od tisuću kilometara. Domaćini etapa su Beč, Bratislava, Szombathely, Varaždin, Zagreb, Ljubljana, Trst, Venecija i Verona. Nakon što su u subotu stigli u Varaždin, u nedjelju su nastavili prema Zagrebu, a od varaždinskog Starog grada šestoricu sudionika utrke do centra Novog Marofa pratilo je 25 trkača iz AK Varaždin i TK Marathon 95.
Trkači su srdačno dočekani u Novom Marofu gdje su im Grad Novi Marof i Turistička zajednica Novog Marofa organizirali okrjepu, a pozdravio ih je gradonačelnik Siniša Jenkač, koji je rekao da mu je drago što će i Novi Marof biti zabilježen na fotografijama, ali i u uspomenama sudionika utrke.
“Zadovoljstvo je biti domaćin ljudima koji spajaju gradove i države, a sve s humanitarnom idejom. U Novom Marofu podržavamo aktivnosti koje su povezane sa zdravim stilom života kao i akcije koje se organiziraju kako bi se pomagalo drugima”, rekao je Jenkač pozdravljajući poljske i domaće trkače.
Naime, Freedom Charity Run prikuplja sredstva za pomoć djeci u Ruandi, ali i djeci u državama kroz koje prolazi, pa tako i u Hrvatskoj, za svrhu u dogovoru s lokalnim Lions klubovima.

“Ovom utrkom obilježavamo 30. godišnjicu pada komunizma u Europi, odnosno 30. godišnjicu slobode, ali je također važna i humana strana priče, skupljanje novaca za djecu”, rekao je Mariusz Szeib, predsjednik Helathy Family Foundation, jedan od trkača iz Poljske, koji je naglasio da su dočeci u Varaždinu i Novom Marofu te broj domaćih trkača koji su odlučili trči dio utrke s njima nadišli sva njihova očekivanja.
Utrka Freedom Charity Run odvija se pod pokroviteljstvom Lecha Walese, nekadašnjeg lidera sindikata Solidarnost koji je prije 30 godina doveo do rušenja komunizma u Poljskoj i demokratskih izbora na kojima je postao predsjednik. Dobitnik je Nobelove nagrade za mir 1983. godine.

Sjever.hr

01.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.