Now Reading:
Putokazi i Let 3 obilježili prvi vikend Ljeta u gradu Zrinskih
Full Article 3 minutes read

Putokazi i Let 3 obilježili prvi vikend Ljeta u gradu Zrinskih

ljeto u gradu zrinskih

Atrij čakovečkog Starog grada već tradicionalno je poprište otvorenja festivala Ljeto u gradu Zrinskih. Tako je bilo i ove godine, točnije u petak 28. lipnja, kada je ta čast pripala predsjedniku vijeća Grada Čakovca, Jurici Horvatu. Otvorivši festival, Horvat se osvrnuo na ovogodišnji program, nazvavši ga najbogatijim i najraznovrsnijim dosada.

I doista, organizatori, Studio Dvije lije, pobrinuli su se da građani uživaju u besplatnim koncertima, filmskim projekcijama i kazališnim predstavama, a veliki interes građana bio je vidljiv već prvog vikenda održavanja. Nakon svečanog otvorenja nastupila je riječka vokalna skupina Putokazi, česti gosti u Čakovcu koji su i ovoga puta uspjeli ispuniti očekivanja svojih brojnih poklonika. Subota je bila rezervirana za čakovečku Školu animiranog filma , tj. završnu projekciju 26. Internacionalne filmske radionice i samog ŠAF-a, dok je jezero Starog grada od 21 sat bilo ispunjeno publikom popularnog benda Let 3. Još jedan osebujan nastup riječkih glazbenika koji već 3 desetljeća plijene pažnju domaće javnosti, napravio je odlično ozračje te zaokružio prvi glazbeni vikend.

Nedjelja je bila rezervirana za prvu kazališnu predstavu. U Atriju se predstavilo Kazalište Virovitica, s hit predstavom Seksi rublje, u režiji Lee Anastazije Fleger.

Sva su događanja svojim glazbenim i likovnim programima, popratila i popularna čakovečka mjesta za izlazak, Fox bar i Metalac Industrial Bar.

Program Ljeta u gradu Zrinskih nastavlja se u srijedu, 3. srpnja, filmskom večeri novog hrvatskog nezavisnog filma, a u ostatku programa građani mogu uživati sve do 13. srpnja. Većina programa održava se na otvorenom, ili u Atriju, ili jezeru Starog grada.

www.sjever.hr 01.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.