Now Reading:
Radovi na pruzi Zaprešić-Zabok u punom jeku
Full Article 2 minutes read

Radovi na pruzi Zaprešić-Zabok u punom jeku

pruga

Radovi na modernizaciji i elektrifikaciji pruge Zaprešić – Zabok u punom su jeku, a prema informacijama iz Hrvatskih željeznica, sve se odvija po planiranoj dinamici.

– Intenzivno se radi na svim objektima, odnosno na četiri pothodnika, četiri željeznička mosta, cestovnom mostu i propustima kao i na sanaciji nasipa šljunčanima stupovima, perona u kolodvorima i stajalištima, izgradnji stupova kontaktne mreže, križanju infrastrukturnih vodova i kabela, drenaži u stajalištima i kolodvorima, izgradnji stupova kontaktne mreže, dogradnji kolosijeka i skretnica u kolodvorima i stajalištima te na izradi cesta i pristupnih puteva – objasnili su iz HŽ – a.

Isto tako, radovi traju i na rekonstrukciji svih kolodvorskih zgrada te na izgradnji nove zgrade za smještaj sigurnosnih i tehničkih uređaja u kolodvoru Zabok. – Do kraja permanentnog zatvora pruge očekuju se radovi na spajanju trase na već izgrađene devijacije, regulaciji kolosijeka, kabliranju, izgradnji kućica za napajanje uređaja infrastrukture i željezničko – cestovnih prijelaza te svi radovi koji su potrebni za puštanje dionice po novoizgrađenoj trasi u promet – dodali su iz HŽ – a. Podsjetimo, pruga bi trebala biti zatvorena do 1. listopada do kada će se putnici prevoziti autobusima.

www.sjever.hr/zabok.hr 30.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.