Now Reading:
Radovi na pruzi Zaprešić-Zabok u punom jeku
Full Article 2 minutes read

Radovi na pruzi Zaprešić-Zabok u punom jeku

pruga

Radovi na modernizaciji i elektrifikaciji pruge Zaprešić – Zabok u punom su jeku, a prema informacijama iz Hrvatskih željeznica, sve se odvija po planiranoj dinamici.

– Intenzivno se radi na svim objektima, odnosno na četiri pothodnika, četiri željeznička mosta, cestovnom mostu i propustima kao i na sanaciji nasipa šljunčanima stupovima, perona u kolodvorima i stajalištima, izgradnji stupova kontaktne mreže, križanju infrastrukturnih vodova i kabela, drenaži u stajalištima i kolodvorima, izgradnji stupova kontaktne mreže, dogradnji kolosijeka i skretnica u kolodvorima i stajalištima te na izradi cesta i pristupnih puteva – objasnili su iz HŽ – a.

Isto tako, radovi traju i na rekonstrukciji svih kolodvorskih zgrada te na izgradnji nove zgrade za smještaj sigurnosnih i tehničkih uređaja u kolodvoru Zabok. – Do kraja permanentnog zatvora pruge očekuju se radovi na spajanju trase na već izgrađene devijacije, regulaciji kolosijeka, kabliranju, izgradnji kućica za napajanje uređaja infrastrukture i željezničko – cestovnih prijelaza te svi radovi koji su potrebni za puštanje dionice po novoizgrađenoj trasi u promet – dodali su iz HŽ – a. Podsjetimo, pruga bi trebala biti zatvorena do 1. listopada do kada će se putnici prevoziti autobusima.

www.sjever.hr/zabok.hr 30.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.