Now Reading:
OPASNO VRIJEME: Sutra smo ponovo na udaru. Stiže novi toplinski val. Temperature idu preko 35 stupnjeva
Full Article 2 minutes read

OPASNO VRIJEME: Sutra smo ponovo na udaru. Stiže novi toplinski val. Temperature idu preko 35 stupnjeva

prognoza

Vrućinama se ne nazire kraj. I dok će nas u nedjelju grijati “samo” 31 stupanj Celzijev sutra temperature opet idu preko 35 stupnjeva. Vrućine će najviše pogoditi kontinentalne dijelove zemlje, a za Zagreb te dijelove središnje i sjeverne Hrvatske izdano je narančasto upozorenje zbog velikih vrućina.

Prema prognozi DHMZ-a u nedjelju nas očekuje Prevladavat će vedro. U unutrašnjosti vjetar većinom slab, na Jadranu u noći i ujutro umjerena, još samo ponegdje jaka bura, potom slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 12 do 16, na moru između 20 i 25, a najviša dnevna od 28 do 33 °C.

Sutra pretežno sunčano, vruće, a na kopnu ponovno i vrlo vruće. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 19, na Jadranu 21 do 26, a najviša dnevna od 31 do 36 °C.

Biometeorološka prognoza

U većem dijelu zemlje će biometeorološke prilike biti povoljne. Omogućavat će dobar san i odmor noću, ugodan boravak i ljetnu rekreaciju na otvorenom danju, a podržavat će i dobro raspoloženje. Meteoropati i kronični bolesnici neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Samo će na krajnjem jugu Hrvatske biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne zbog vrućine. Stoga se preporuča uzimanje dovoljno tekućine, lagana hrana, te u najtoplijem dijelu dana izbjegavanje izlazaka.

s.kalajdžija/sjever.hr 30.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.